Από τον φιλέλληνα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Ξαβιέ Μπέτελ που έχει σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη θα περάσει η πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου όπως όλα δείχνουν. Επειτα από 18 χρόνια στη θέση, αν και το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές, ο Γιούνκερ βλέπει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.

Αλλωστε, η «εκθρόνισή» του ήταν και το στοιχείο που φαίνεται ότι ενώνει τη νέα τρικομματική κυβέρνηση της χώρας. Η απουσία ενός «εκλογικού μπόνους» για το πρώτο κόμμα επέτρεψε στην αντιπολίτευση (Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) να συνασπιστεί ενάντια στον μακροβιότερο ηγέτη της Ευρώπης. Οσο για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, όλα δείχνουν προς τον Ξαβιέ Μπέτελ.

Ο μόλις 40 ετών δήμαρχος της πόλης του Λουξεμβούργου έχει δηλώσει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος και προέρχεται από το φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, που ήταν τρίτο στις εκλογές.

Ο Μπέτελ, που μπήκε πολύ δυναμικά στο χώρο της πολιτικής, όταν εκλέχθηκε δήμαρχος το 2011 έγινε ο νεαρότερος που κατείχε τη θέση σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και παράλληλα ανέβασε κατακόρυφα τη δημοτικότητά του. Ο δικηγόρος, που μάλιστα για σύντομο χρονικό διάστημα είχε δικό του talk show στην τηλεόραση, έκανε μεταπτυχιακό για ένα χρόνο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το βιογραφικό του.

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!