Ελεύθερος με απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής έχει αφεθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Ιρανός ομοφυλόφιλος Β., που κρατούνταν σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής. Περιμένει τις επόμενες ημέρες την απόφαση της επιτροπής Ασύλου που θα κρίνει αν θα του χορηγηθεί καθεστώς διεθνούς προστασίας εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του, καθώς, αν επιστρέψει στο Ιράν, κινδυνεύει με εκτέλεση.

Τα στοιχεία έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, που απάντησε σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη.

Οπως γράφαμε στις 5 Σεπτεμβρίου, η σεξουαλικότητα του Β. ήταν ο λόγος που έφυγε από το Ιράν, καθώς είχαν αρχίσει να τον υποψιάζονται στη συντηρητική και θρησκευόμενη οικογένειά του.

Με την είσοδό του στην Ελλάδα είχε ζητήσει άσυλο στην Ορεστιάδα, αλλά δεν παρουσιάστηκε για να ανανεώσει τη ροζ κάρτα και βγήκε εκτός διαδικασίας.

Στο μεταξύ, ήρθε στην Αθήνα, γνώρισε τον Ελληνα σύντροφό του και σχεδίαζαν τη ζωή τους όταν συνελήφθη τον Ιούλιο. Την υπόθεση ξανάνοιξε η δικηγόρος Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα. Υπέρ της χορήγησης ασύλου έχουν ταχθεί 19 οργανώσεις του ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφί, Τρανς) κινήματος.

Δ.Αγγ.

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!