Μια αποτυχημένη επέμβαση αλλαγής φύλου οδήγησε έναν 44χρονο να αιτηθεί ευθανασία λόγω αφόρητου ψυχικού πόνου. Το αίτημα του έγινε δεκτό.

Σε ευθανασία υποβλήθηκε, κατόπιν αιτήματος του, ένας 44χρονος Βέλγος μετά από αποτυχημένη επέμβαση αλλαγής φύλου, που του είχε προκαλέσει αφόρητο ψυχικό πόνο, όπως έκρινε ο γιατρός του.

Ο 44χρονος σε συνέντευξη που έδωσε σε βελγική εφημερίδα την παραμονή του θανάτου του, αποκάλυψε την ιστορία της ζωής του. Γεννήθηκε γυναίκα, ωστόσο οι γονείς του, που είχαν ήδη τρία αγόρια, ήθελαν ένα ακόμα και τον απέρριπταν. Έτσι όταν έφτασε στην εφηβεία ήθελε να γίνει άνδρας, υποβαλλόμενος σε τρεις επεμβάσεις από το 2009 έως το 2012. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το αναμενόμενο.

"Ετοιμαζόμουν να γιορτάσω τη νέα μου γέννηση αλλά την πρώτη φορά που είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη αισθάνθηκα απέχθεια για το νέο σώμα μου. Υπήρξαν και ευτυχισμένες στιγμές όμως τελικά η ζυγαριά έκλινε προς την άσχημη πλευρά. Έμεινα 44 χρόνια παραπάνω απ' ότι έπρεπε σ' αυτή τη Γη" τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη από το 2002. Για να εγκριθεί όμως ο ασθενής θα πρέπει να πάσχει από σοβαρή και ανίατη πάθηση που του προκαλεί αφόρητο πόνο, ψυχικό ή σωματικό. Εκτός από τους παθολόγους, ο ενδιαφερόμενος εξετάζεται και από ψυχίατρο, ο οποίος καθορίζει αν η αφορμή του αιτήματος είναι, π.χ. μια ιάσιμη κατάθλιψη.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!