Οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να γίνονται έρμαια επιθέσεων βίας και το κράτος οφείλει να τους παρέχει το αυτονόητο επίπεδο ασφαλείας, τονίζει σε επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Και καταλήγει λέγοντας ότι επειδή ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα του φύλου αποτελούν οικουμενικά δικαιώματα του ανθρώπου, πρέπει να προστατεύονται από κάθε ευνομούμενο κράτος.

«Τελευταία πολλοί πολίτες γίνονται έρμαιο επιθέσεων βίας ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων. Πρώτα ήταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, τώρα οι ομοφυλόφιλοι» (καμία αναφορά δεν γίνεται για τους πολίτες που δεν έχουν κάποια ιδιαιτερότητα), σημειώνει η γνωστή και μη εξαιρετέα Μαρία Ρεπούση σε επίκαιρη ερώτησή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, αναφορικά με τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά των ομοφυλοφίλων.

«Σε έκθεση που δημοσίευσε το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας για τη ραγδαία αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «μετανάστες και πρόσφυγες είναι οι “Εβραίοι” της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά δεν είναι μόνον αυτοί. Είναι και οι γκέι, οι Ρομά και άλλες ομάδες. Φοβόμαστε ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει το αυτονόητο επίπεδο ασφάλειας» συνέχισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει: «Ποια η θέση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τις αυξανόμενες ομοφοβικές επιθέσεις και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου;» και «Ποιος ο αριθμός των συλληφθέντων για τέτοιες επιθέσεις;»

Σε άλλο σημείο της επίκαιρης ερώτησής της με θέμα «Περί των αυξανόμενων επιθέσεων κατά ομοφυλοφίλων», η κυρία Ρεπούση αναφέρει: «Την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της Αντιφασιστικής Επιτροπής Κατοίκων Μεταξουυργείου για τα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν παρατηρηθεί στη γειτονιά, ομάδα αποτελούμενη από δεκαπέντε άτομα επιτέθηκε στους διαδηλωτές μη διστάζοντας να τους απειλήσει με μαχαίρι, επιβάλλοντας και επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο καθεστώς τρόμου στη γειτονιά. Η ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την επικρατούσα κατάσταση είναι τεράστια και παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουμε πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των ομοφοβικών επιθέσεων, πώς προτίθεται να χειριστεί το γεγονός ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν φοβάται δημόσια να εξαπολύει απειλές μίσους λέγοντας “σύντομα θα έρθει η ώρα σας”».

Τέλος, η βουλευτής ερωτά τον υπουργό ποια είναι η θέση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τις αυξανόμενες ομοφοβικές επιθέσεις και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!