Αδιαπραγμάτευτος ο Πάπας για αγαμία κληρικών, αναγνώριση ομοφυλόφιλων ζευγαριών

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' έκλεισε την Τρίτη την πόρτα σε οποιαδήποτε εξέλιξη στην Καθολική Εκκλησία όσον αφορά στην αγαμία των κληρικών, της οποίας επανέλαβε «τον υποχρεωτικό χαρακτήρα» στην πρώτη αποστολική προτροπή της παπικής θητείας του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Βατικανό.

Σε αυτό το δογματικό κείμενο, στο οποίο επαναλαμβάνονται οι προτάσεις συνόδου επισκόπων για το θέμα της «Ευχαριστίας», αναφέρεται επίσης η απαγόρευση για τους διαζευγμένους και παντρεμένους για δεύτερη φορά καθολικούς να έχουν πρόσβαση στη θεία κοινωνία, εκτός αν δεσμευθούν να ζήσουν με το νέο σύζυγο «σαν φίλοι, σαν αδελφός και αδελφή».

Το κείμενο απευθύνει, επίσης, αυστηρή προειδοποίηση προς τους «καθολικούς πολιτικούς και νομοθέτες» να μην ψηφίζουν νόμους που επιτρέπουν τις αμβλώσεις, την ευθανασία ή τις ενώσεις ομοφυλοφίλων.

Οι αξίες «της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της ως το φυσικό της θάνατο, της οικογένειας βασισμένης στο γάμο ανάμεσα στην άνδρα και τη γυναίκα, της ελευθερίας της εκπαίδευσης των παιδιών και της πρόκρισης του κοινού καλού σε όλες τις μορφές του, δεν είναι διαπραγματεύσειμες» υπογραμμίζει ο Πάπας.

Η υπενθύμιση αυτή διατυπώνεται ενώ ένα σχέδιο για την αναγνώριση των μη παντρεμένων ζευγαριών, ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων, διχάζει βαθιά τον κυβερνητικό κεντροαριστερό συνασπισμό στη βαθιά καθολική Ιταλία.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!