Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το υπουργείο Υγείας για την αντικατάσταση του νομοθετικού εκτρώματος του πρώην υπουργού

Εσάς σας ενημέρωσε κανείς από το υπουργείο Υγείας για την τύχη της νέας υγειονομικής διάταξης που θα αντικαθιστούσε, επειγόντως μάλιστα, τη ρατσιστική διάταξη Λοβέρδου και θα ήταν έτοιμη στις αρχές Αυγούστου; Ούτε και τις οργανώσεις και τους φορείς που συμμετείχαν στη διαβούλευση. Ακόμα περιμένουν νέα του υπουργείου, ενώ η ρατσιστική διάταξη που βιάστηκε να επαναφέρει ο Αδωνις Γεωργιάδης εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, παρά την κατακραυγή που προκάλεσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Αυτές τις ημέρες οι οργανώσεις ζητήσαμε γραπτά και προφορικά από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και την υπεύθυνη συντονισμού Αθηνά Κύρλεση να μας ενημερώσουν για το τι συμβαίνει. Η απάντηση που λάβαμε από τη γραμματεία της υφυπουργού ήταν η εξής: “Μόλις υπάρχουν κάποια νέα, θα σας ενημερώσουμε”. Επομένως αναρωτιόμαστε αν το υπουργείο Υγείας τελικά έχει πραγματικά τη βούληση να νομοθετήσει πιο σοβαρά ή αν απλά περιγελά και την κοινωνία των πολιτών αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη», λέει στην «Εφ.Συν.» η Μαριανέλλα Κλώκα από την PRAKSIS.

Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει επίσης σχετικά με το αίτημα των οργανώσεων να αλλάξουν εκείνες οι διατάξεις της νομοθεσίας για τη μετάδοση των λοιμωδών νοσημάτων που θεωρούνται ρατσιστικές και αντιεπιστημονικές. Οι οργανώσεις κρίνουν ότι μόνο η αντικατάσταση της διάταξης Λοβέρδου δεν είναι αρκετή και ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις αφήνουν έκθετη τη χώρα στη διεθνή κοινότητα και αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, χωρίς να προστατεύουν πραγματικά τη δημόσια υγεία.

 

Δημήτρης Αγγελίδης

ΠΗΓΗ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!