Το αποκαλούν «Tango Queer», αλλά δεν αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους. Είναι μια αλλαγή ρόλων, μια ανατροπή της παράδοσης, και ως εκ τούτου μια επανάσταση στη χώρα του Πιατσόλα και του Κάρλος Γκαρντέλ.

Ο 39χρονος Μαρσέλο, που εργάζεται σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, πηγαίνει σχεδόν κάθε βράδυ στο «Μιλόνγκα Μάρσαλ». Και αναλαμβάνει να εξηγήσει ευχαρίστως στον ανταποκριτή της Στάμπα το καινούργιο φαινόμενο με το οποίο έχει παθιαστεί ο ίδιος και χιλιάδες ακόμη συμπατριώτες του. «Το τάνγκο είναι ένας χορός όπου τα βήματα του άνδρα καθρεφτίζουν αυστηρά εκείνα της γυναίκας. Στην εκδοχή Queer, αντίθετα, χορεύεις χωρίς κανόνες και χωρίς να υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα: ο καθένας μπορεί να προσδιορίσει τον δικό του χώρο στο εσωτερικό του ζευγαριού και κανείς δεν κρίνει τη συμπεριφορά των άλλων». Στο Μάρσαλ χορεύουν άνδρες με άνδρες, γυναίκες με γυναίκες, και κανείς δεν ενοχλείται, κανείς δεν επαναστατεί εναντίον αυτής της ιεροσυλίας.

Είναι αλήθεια ότι το κοινό αποτελείται κυρίως, αν και όχι αποκλειστικά, από ομοφυλόφιλους. «Queer», άλλωστε, είναι ένας όρος που κατασκευάστηκε την περασμένη δεκαετία στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρουσιάσει τους γκέι ως κάτι παράξενο και να τους στιγματίσει. Στη συνέχεια, όμως, εκείνοι τον υιοθέτησαν και του άλλαξαν χρώμα. Κι αν τώρα τον συσχέτισαν στην Αργεντινή με τη μιλόνγκα και το τάνγκο, είναι επειδή πολλοί εραστές αυτού του χορού είχαν βαρεθεί να αντιμετωπίζουν εχθρικά βλέμματα στα παραδοσιακά μπαρ, που είναι αρκετά συντηρητικά. «Όσοι αντιδρούν στον νέο χορό δεν καταλαβαίνουν ότι όποιος μαθαίνει να αλλάζει ρόλους στο εσωτερικό του τάνγκο χορεύει καλύτερα και διασκεδάζει περισσότερο», λέει η ψυχολόγος Μαριάνα Φαλκόν. «Οι μεγάλοι χορευτές ανέκαθεν δοκίμαζαν τα γυναικεία βήματα για να τελειοποιήσουν το στυλ τους. Κι όποιος μελετήσει τους στίχους των πιο διάσημων τραγουδιών θα διαπιστώσει ότι μιλούν για άνδρες μόνους και εγκαταλελειμμένους από τις γυναίκες τους».

Αυτή η ρεβάνς του τάνγκο μεταξύ ανδρών συνοδεύεται από την άνθηση του τουρισμού των γκέι στο Μπουένος Άιρες. Η πρωτεύουσα της Αργεντινής έχει γίνει εδώ και μερικά χρόνια η νέα Μέκκα των γκέι, «κλέβοντας» αυτόν τον τίτλο από το Σαν Φρανσίσκο. Και τον ερχόμενο Νοέμβριο οργανώνει το πρώτο διεθνές φεστιβάλ Tango Queer. «Δεν θα είναι μόνο ένας διαγωνισμός», σημειώνει η Ροξάνα Γκαργκάνο, στην οποία οφείλει το όνομά του ο νέος χορός. «Θα είναι μια μεγάλη γιορτή για να συναντήσουμε τους φίλους με τους οποίους βρισκόμαστε εδώ και χρόνια σε επαφή. Κι όπως το φεστιβάλ τάνγκο που οργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος κλείνει πάντα με μια υπαίθρια μιλόνγκα κοντά στην Πλατεία του Μάη, έτσι κι εμείς ονειρευόμαστε μια παρέλαση στους ρυθμούς του μπαντονεόν, στην καρδιά της πιο χορευτικής πόλης του κόσμου».

LINK: http://diastaseis.blogspot.com

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!