"Μια μελέτη που διεξήχθη από το Hunter College επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί ομοφυλόφιλοι άνδρες θα σας έλεγαν: η μονογαμική σχέση δεν είναι ο μόνος δρόμος προς την ευτυχία.

Μελετώντας περισσότερους από 800 ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες στη Νέα Υόρκη, οι ερευνητές του σχολείου που ανήκει στο Κέντρο Σπουδών, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τον ιό HIV (CHEST), ανακάλυψαν ότι πολλά άτομα λαμβάνουν σωματικά και ψυχικά οφέλη συμμετέχοντας σε πιο "ανοικτές" σχέσεις.

«Η ποικιλομορφία των ειδών της μη μονογαμικής σχέσης ήταν ενδιαφέρουσα, και είναι κάτι που δεν έχει διερευνηθεί πολύ σε ερευνητικές μελέτες», υποστηρίζει ο Δρ Jeffrey Parsons, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη.

«Συνήθως, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες χαρακτηρίζονται είτε ως μονογαμικά άτομα είτε ως πολυγαμικά - τα στοιχεία μας όμως δείχνουν πως σε αυτή τη περίπτωση τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο.»

Περίπου το 40% των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσαν ότι είχαν σχέση, με το 58% απο αυτούς να ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις τους είναι αυστηρά μονογαμικές. Από το 32% των μη-μονογαμικών ζευγαριών, όμως, το 47% ήταν «monogamish," μια φράση που διαδόθηκε από τον Dan Savage και αναφέρεται στις σχέσεις που είναι ως επί τω πλείστον κλειστές, αλλά με ένα μικρό "παραθυράκι".

Όχι απροσδόκητα, οι άνδρες που βρίσκονταν σε πλήρως μονογαμικές σχέσεις έδειξαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά χρήσης παράνομων ναρκωτικών και επικίνδυνων σεξουαλικών πρακτικών. Αλλά οι άνδρες των "monogamish" σχέσεων παρουσίασαν χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης σε σύγκριση με τους single ομοφυλόφιλους άνδρες, και υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης από τη ζωή σε σχέση με τους singles ή με τους άνδρες που συμμετέχουν σε ανοικτές ή κλειστές σχέσεις.

Με άλλα λόγια, οι σχέσεις δεν χρειάζεται να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

«Συχνά οι άνθρωποι μπορεί να θεωρούν ότι ... οι μη-μονογαμικές σχέσεις είναι απο τη φύση τους λιγότερο υγιείς, με κάποιο τρόπο», δήλωσε ο ερευνητής δρ Starks Tyrel.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία συμφωνιών που διέπουν τις εν λόγω σχέσεις, και κάθε μία απο αυτές τις συμφωνίες έχει μια μοναδική επίδραση στην ψυχική και σωματική υγεία των συντρόφων.»"

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!