Λευκωσία: Ψάχνουν λύσεις και τρόπους για το πώς θα διεξάγεται η σωματική έρευνα σε τραβεστί και τρανσέξουαλ στην Αστυνομία, στη βάση της έκθεσης της Επιτρόπου Διοίκησης.

Λόγω του ευαίσθητου του θέματος απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί ώστε να μην εκτεθούν τόσο οι ερευνώντες όσο και οι ερευνώμενοι. Ωστόσο οι οδηγίες που έδωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας προς τους αστυνομικούς, αν και καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις, εμπεριέχουν και το τραγελαφικό στοιχείο. Ζητείται από τους αστυνομικούς να ερευνούν τον μισό τραβεστί γυναίκα και τον μισό άντρας ή να ψαχουλεύουν και αν διαπιστώσουν άλλα απ' ό,τι φαίνονται, να σταματήσουν την έρευνα και να γίνει από αστυνομικό αντιθέτου φύλου.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, το Αρχηγείο Αστυνομίας ζητεί σε περιπτώσεις σωματικής έρευνας τρανσέξουαλ που υπεβλήθη σε επέμβαση φύλου, αυτή να γίνεται στη βάση του νέου φύλου. Σε περίπτωση αμφιβολίας να ερωτάται ο ερευνώμενος για το φύλο του. Όταν ο τραβεστί δηλώνει άτομο του αντιθέτου φύλου από αυτό που αναγράφεται στην ταυτότητά του και δεν έχει υποβληθεί σε εγχείρηση, τότε πριν τη σωματική έρευνα να ερωτάται για το φύλο του αστυνομικού που επιθυμεί να του κάνει την έρευνα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δύο αστυνομικούς και των δύο φύλων, όπου ο καθένας θα ερευνήσει διαφορετικό μέρος του σώματός του. Σε περίπτωση που δεν συνεργάζεται, τότε να ζητείται βοήθεια ιατρικού λειτουργού.

Στην εγκύκλιο προστίθεται και το εξής: «Αν το άτομο που ερευνάται δεν είναι πρόθυμο να εκφράσει προτίμηση για το φύλο του, τότε η έρευνα να διεξάγεται με βάση το φύλο που οπτικά φαίνεται.

Αν όμως στη διάρκεια της έρευνας προκύψει ξαφνικά ότι πρόκειται για άτομο του αντίθετου φύλου, τότε να καλείται αστυνομικός του αντίθετου φύλου για να συνεχίσει την έρευνα». Για τους τρανσέξουαλ, η ηγεσία της Αστυνομίας ζητεί να κρατούνται σε κελιά μόνοι τους και να τυγχάνουν χειρισμού ως ευάλωτη ομάδα. Η Αστυνομία διαφοροποιείται για τους τραβεστί, αφού ζητεί να ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες σαν να είναι άντρες.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης 

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/159630/erevna-se-travesti-dia-psachoulematos#sthash.bS6dQL5u.dpuf

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!