Ο δεκατετράχρονος αυτοκτόνησε κάνοντας βουτιά στο κενό από την ταράτσα της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε με τους γονείς του, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Δραματική αυτοκτονία δεκατετράχρονου στη Ρώμη την περασμένη νύχτα. Ο έφηβος έθεσε τέρμα στην ζωή του καθώς, όπως έγραψε σε μήνυμά του, «ήταν ομοφυλόφιλος και είχε γίνει στόχος των συνεχών χλευασμών των συνομήλικών του». Πρόκειται για τη δεύτερη αυτοκτονία εφήβου στην Ιταλία για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Ο δεκατετράχρονος αυτοκτόνησε κάνοντας βουτιά στο κενό από την ταράτσα της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε με τους γονείς του, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στο γραπτό του μήνυμα, το οποίο θέλησε να αφήσει τόσο σε ένα τετράδιο, όσο και σε «Usb» του υπολογιστή του, ο άτυχος έφηβος ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του για την πράξη του, και εξήγησε ότι η απελπισία του οφειλόταν, κυρίως, στην στάση των συνομήλικών του, που δεν του επέτρεπαν, πλέον, ούτε να βγαίνει μαζί τους. Τον είχαν, ουσιαστικά, αποκλείσει από την παρέα τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, επίσης στην ιταλική πρωτεύουσα, ένας δεκαπεντάχρονος ομοφυλόφιλος είχε θέσει επίσης τέλος στην ζωή του, μέσα στο σπίτι του, ενώ τον περασμένο Μάιο, ένας δεκαεξάχρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει από παράθυρο του σχολείου του εξαιτίας του ότι φοβόταν την απομόνωση εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

«Το νέο αυτό τραγικό συμβάν θα βαραίνει τις συνειδήσεις όσων τον εικοστό πρώτο αιώνα συνεχίζουν να παραληρούν και να δηλώνουν ότι όποιος είναι ομοφυλόφιλος είναι παρά φύση», δήλωσε ο Αντρέα Μακαρόνε, πρόεδρος της οργάνωσης Μάριο Μιέλι, η οποία μάχεται εδώ και δεκαετίες στην Ιταλία για τα δικαιώματα της ιταλικής ομοφυλοφιλικής, αμφιφυλοφιλικής και τρανσέξουαλ κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Ρώμης, τις τελευταίες εβδομάδες, προσπάθησε να πετύχει την έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας, η ψήφιση του οποίου, όμως, αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο λόγω ενστάσεων του κεντρώου κινήματος «Επιλογή Πολιτών» και του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/239588/italia-autoktonia-14hronou-eimai-omofulofilos-kai-me-koroideuoun/#ixzz2bfk6Zqb2
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλια  

#2 Dimitris T 12-08-2013 17:53
Εδώ τίθεται το θέμα ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι, ενήλικοι ή και ανήλικοι, γίνονται αποδέκτες συμπεριφορών, που ξεκινούν από την απλή παραβατικότητα και φτάνουν στο έγκλημα. Υπάρχει κάποιος "συντηρητικός" που θα διαφωνούσε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης και ποιά; Γιατί βλέπουμε ότι οι "συντηρητικοί εξτρεμιστές", επιτρέψτε μου την παραδοξολογία, αντιστρατεύοντα ι κάθε φορά τη λήψη μέτρων για την πάταξη εγκληματικών πράξεων!
Παράθεση
#1 Dimitris T 12-08-2013 14:25
Ασφαλώς οι αυτοκτονίες αυτές υπήρχαν και παλιότερα, αλλά συγκαλύπτονταν, ή δίνονταν γι' αυτές ασαφείς πληροφορίες περί "κλειστού χαρακτήρα" ή ακόμα και ερωτικής απογοήτευσης, αφήνοντας να εννοηθεί ετεροφυλοφιλική ς, ώστε να φιμώνεται το θύμα και μετά θάνατο.
Ο λαός της Ελευθερίας προφανώς εννοεί της Ελευθερίας ορισμένων μόνο. Οταν μιλάμε για Αξίες, ασφαλώς δεν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!