Συζητήθηκαν χθες ενώπιον του Εφετείου Δωδεκανήσου οι εφέσεις για την ακύρωση των υπ' αρίθμ. 114 και 115/2009 αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τις οποίες είχαν κριθεί ανυπόστατοι οι γάμοι τεσσάρων ομόφυλων που παντρεύτηκαν στην Τήλο.
Τους κκ Θεμιστοκλή Kατσαγιάννη του Kωνσταντίνου, 23 ετών και Δημήτριο Tσαμπρουνή του Nικολάου 42 ετών εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ Φ. Κωστόπουλος και τις κκ Oλγα-Mαρία Kαρποδίνη του Bασιλείου 44 ετών και Eυαγγελία Bλάμη του Kωνσταντίνου 47 ετών, εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ Νικόλαος Σκούρτος.
Την απόρριψη της έφεσης ζήτησε με προτάσεις που υπέβαλε χθες ενώπιον του Εφετείου ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικος.
Οι ανωτέρω κάτοικοι Αθηνών ζήτησαν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να αναθεωρήσει την πρωτόδικη απόφαση και να απορρίψει ως ουσία αβάσιμη την αναγνωριστική αγωγή που είχε ασκήσει ο πρώην Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Γ. Οικονόμου.
Στις αγωγές του ο εισαγγελέας μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «τόσο το ελληνικό Σύνταγμα στο άρθρο 21 αυτού, το οποίο αναφέρεται στην οικογένεια, στον γάμο, στη μητρότητα και την παιδική ηλικία, τα οποία τελούν υπό την προστασία του κράτους, όσο και οι διατάξεις οι οποίες αναφέρονται στον γάμο του Οικογενειακού Δικαίου του Αστικού μας Κώδικα στα άρθρα 1350 έως 1371 δεν περιέχουν ορισμό της έννοιας του γάμου, την οποία όμως θεωρούν γνωστή και παραπέμπουν στις επικρατούσες στην κοινωνία βασικές αντιλήψεις για τον προσδιορισμό της, σύμφωνα με τις οποίες ως γάμος νοείται η ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα, σύμφωνα με τον τύπο που ορίζει ο νόμος».
Οι 4 ομόφυλοι υποστηρίζουν και με την έφεση τους ότι ο γάμος τελέστηκε νόμιμα και αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.
Η πρωτόδικη απόφαση είχε προκαλέσει και αντιδράσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοερωτικών ατόμων και συγκεκριμένα από την Athens Pride (ΑΡ) και την Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ).
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν ότι «τα εμπλεκόμενα ζευγάρια είναι αποφασισμένα, μετά την εξάντληση των αποτελεσματικών ένδικων μέσων στην Ελλάδα, να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)».
Ο κ Κωστόπουλος χθες με δηλώσεις του στη "δ" εξέφρασε την ελπίδα ότι το Εφετείο θα δικαιώσει τους εντολείς του επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι αποφασισμένος να μεταφέρει την υπόθεση και ενώπιον του ΕΔΔΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!