Της Ειρήνης Πετροπούλου

Κυκλοφορούν ανάμεσα μας, μοιράζουν αφειδώς χαμόγελα και όταν πρόκειται να μας υποστηρίξουν… ποιούν μεγαλοπρεπώς τις νήσσες!

Το κάρφωμα πάει στους πολιτικούς που δρουν επικίνδυνα σε ότι αφορά τα ΛΟΑΤ δικαιώματα και, επειδή δεν τα έχουν βρει με τη σεξουαλικότητα τους και φοβούνται ν’ ανοιχτούν μήπως και χάσουν μερικά κουκιά δαγκωτά, θα έλεγα ότι δεν τους πέφτει λόγος ν’ αποφασίζουν για τη δική μας ζωή και τις δικές μας ανάγκες. Σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς που, σεβόμενοι τη ΛΟΑΤ μερίδα των ψηφοφόρων τους, λειτουργούν ως η φωνή της λογικής μέσα στο κόμμα τους. Μπορεί να μην συμφωνώ με τις πολιτικές θέσεις ορισμένων εξ αυτών, αλλά οφείλω να τους βγάλω το καπέλο που με σέβονται. Συνάμα αμφισβητώ τη λογική κάποιων άλλων που προσποιούνται ότι δεν υπάρχουμε ή ότι είμαστε προϊόν ενός καπιταλιστικού lifestyle.

Κάτι άλλο που μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του σώματος των ψηφοφόρων δηλώνει πάρα πολύ εύκολα την αντίθεση του σε κάθε ρατσισμό και τάσσεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – έτσι γενικά και αόριστα και στο φλου – αλλά όταν έλθει η ώρα της κάλπης, δείχνει σε πόσο κάλπικη δημοκρατία πιστεύει αφού στην ουσία υποστηρίζει παρατάξεις με ομοφοβικό ή ρατσιστικό λόγο. Μεγάλη κουβέντα ανοίγω, θα μου πείτε τώρα, μα δεν γίνεται αλλιώς. Έχω μπουχτίσει να βλέπω φιλόπονους ανθρωπιστές, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς κατά βάθος, να πιπιλάνε σαν καραμέλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Στο επίμαχο, δε, θέμα – αυτό των ΛΟΑΤ – να δηλώνουν ότι υπάρχουν γκέι και λεσβίες στο φιλικό τους περιβάλλον(!), αλλά… αναρωτιέμαι αν τους έχουν ρωτήσει πόσο ευχαριστημένοι και ευχαριστημένες είναι από το καθεστώς που επικρατεί και που αγνοεί παντελώς τον παράγοντα «άνθρωπος» στην όποια θεσμοθέτηση – πέρα από αυτόν τον ρημάδι 3304 που υποτίθεται ότι λύνει τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας (αν τις λύνει)!

Δυστυχώς, η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου αντιδρά σα να του κάθεται το κόκαλο στο λαιμό όταν έρχεται αντιμέτωπος με ΛΟΑΤ δικαιώματα, αναγνώριση, συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα και παροχές. Κάποιες φορές, πάνω στη ρήση του λόγου, λέει ένα διστακτικό «ΝΑΙ» σε όλα αυτά για να μην θεωρηθεί ντεμοντέ, αλλά στη πράξη… άλλα μας λεν’ τα μάτια τους και άλλα ξεστομίζουν. Η ουσία είναι ότι με μερικά φιλελεύθερα (δήθεν) λογάκια δεν κερδίζονται ψήφοι και τα ΛΟΑΤ δικαιώματα θέλουν τσαγανό για να υποστηριχτούν. Και αυτό, δυστυχώς, δεν μας βρίσκεται πρόχειρο σε κάποιο μηχάνημα ΑΤΜ.

Οι ντουλάπες της πολιτικής κάνουν κακό γιατί απολαμβάνουν προνόμια χωρίς να τους καίγεται καρφάκι για τη ζωή μας. Με ένα outing δεν λύνεται το πρόβλημα, ιδιαίτερα όταν εύκολα θα μεταφραστεί σε κακεντρέχεια.

Χρειάζεται κάτι πιο βαθύ: να καταλάβουν οι λεσβίες και οι γκέι πολιτικοί ότι έχουν πλειστάκις υποστηριχτεί από εμάς για τον Α’ ή Β’ λόγο. Ας φανούν συνεπείς απέναντι μας. Δεν είμαστε ΑΤΜ να μοιράζουμε ψήφους ούτε και το επιθυμούμε!

Πηγή: SCREW Magazine

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!