Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην ανατροφή παιδιών από γονείς του ιδίου φύλου.

(Δουβλίνου) Το ανώτατο δικαστήριο της Ιρλανδίας αποφάσισε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των παιδιών που μεγαλώνουν με γονείς ιδίου-φύλου από εκείνα με ετεροφυλόφιλους γονείς.

Το ανώτατο δικαστήριο εξετάζει μια αγωγή κατά του Ιρλανδικού νόμου που απαγορεύει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Καταθέτοντας στη δίκη από το πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης, ο καθηγητής Richard Green, ανάφερε ότι έρευνες δεκαετιών σχετικές με την ανατροφή των παιδιών έχουν βρει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς είναι εξίσου καλά προσαρμοσμένα στο θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας και την ακαδημαϊκή επιτυχία σε σχέση με τα παιδιά που μεγαλώνουν σε παραδοσιακές ετεροφυλόφιλες οικογένειες.

 

Την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου έχαν φέρει δύο γυναίκες που είχαν παντρευτεί στο Καναδά.

Η Ann Louise Gilligan και η Katherine Zappone, που ήταν μαζί για 20 χρόνια, παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2003, μερικούς μήνες μετά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου-φύλου στη πολιτεία British Columbia του Καναδά όπου ζούσαν και εργάζονταν τότε.

Όταν επέστρεψαν στη πατρίδα τους, έκαναν κοινή φορολογική δήλωση αλλά οι αρμόδιοι αρνήθηκαν αναγνώριση του γάμο τους αναφερόμενοι στον ιρλανδικό νόμο και διέταξαν τις γυναίκες να κάνουν χωριστές δηλώσεις. Αυτό οδηγούσε αναπόφευκτα στην πληρωμή υψηλότερων φόρων.

Το ζεύγος κατέφυγε στο δικαστήριο. Το 2004 ένας δικαστής είπε ότι υπάρχει υπόθεση και διέταξε την διεξαγωγή δίκης. "Αυτή η υπόθεση, δεν είναι απλά για τις φορολογικές ρυθμίσεις" είπε ο δικαστής Liam McKechnie στην απόφασή του, σημειώνοντας όμως ότι σε μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία η ίδια ήταν παράνομη έως το 1993, οποιαδήποτε κίνηση για χορήγηση ίσων δικαιωμάτων σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια όπως αυτά που έχουν τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια θα είχε "ηθικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές" περιπλοκές.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δικηγόρος του ζεύγους υποστήριξε ότι οι παροχές ισότητας του ιρλανδικού συντάγματος παραβιάστηκαν όταν το φορολογικό τμήμα αρνήθηκε να αναγνωρίσει το γάμο τους.

Η ιρλανδική κυβέρνηση που διαφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου προσφεύγει στο σύνταγμα του 1937 που απαιτεί από το κράτος "να περιφρουρεί με μεγάλη ευθύνη το θεσμό του γάμου, στον οποίον η οικογένεια βασίζετε".

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο παρόμοιο με αυτό της Μεγάλης Βρετανίας για να μπορούν τα άτομα του ιδίου φύλου να καταχωρούν στο δημαρχείο την απόφαση συμβίωσής τους και έτσι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παντρεμένα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Η δίκη συνεχίζεται. Εάν το ζεύγος χάσει οι γυναίκες θα ασκήσουν έφεση στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Πηγή: www.365gay.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!