Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας
Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Αρ. Απ. Πρωτοδ: 4126/2004
Χαλκοκονδύλη 25, 10432 – Αθήνα
Tηλ: 6947434353 – 2105237408
www.olke.org – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση

 

Θέμα: Δικαστική απόφαση για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην πολιτεία της Καλιφόρνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η εκπρόσωπος τύπου της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας κα. Ειρήνη Πετροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα:

Είναι θετικό ότι ο δικαστής Vaughn R. Walker, του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Καλιφόρνια έκρινε στις 4 Αυγούστου 2010 αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα του Νοεμβρίου 2008 που απαγόρευε στα ομοερωτικά ζευγάρια το δικαίωμα σύναψης γάμου. Θετικό γιατί η απόφαση του αποτελεί θεμέλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σαφέστατα μπορεί να επηρεάσει άμεσα όχι μόνο την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο, αλλά και τις αποφάσεις των δικαστηρίων άλλων χωρών.

Με αφορμή αυτό το πολύ ευχάριστο γεγονός καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί τις όσες και όποιες υπογραφές έχει βάλει η Ελλάδα τόσο σε συμβάσεις όσο και σε συνθήκες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις υπογραφές αυτές, καθώς και τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να φροντίσει ώστε να νομοθετήσει ανάλογα για την ισονομία και ισοπολιτεία ανάμεσα σε όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, τόσο στον πολιτικό γάμο όσο και στο σύμφωνο συμβίωσης

Συμπληρώνουμε, κλείνοντας, ότι ο νόμος οφείλει και επιβάλλεται να μην κάνει διακρίσεις ανάμεσα στο φύλο των προσώπων που απαρτίζουν ένα ζευγάρι. Είναι, λοιπόν, χρέος της Πολιτείας να φροντίζει ώστε η εφαρμογή των νόμων να γίνεται με τρόπο που δεν θα δημιουργεί ανισότητες ή αποκλεισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6947434353

Πηγή: www.olke.org

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!