Την πρόθεση του να πραγματοποιήσει πολιτικό γάμο στο Δήμο Ροδίων με ομόφυλο του γνωστοποίησε χθες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δημοτική αρχή Έλληνας του εξωτερικού, που αναζητεί περαιτέρω πληροφορίες.
Μετά τους δύο παράνομους πολιτικούς γάμους ομοφυλοφίλων στην Τήλο, τον θρησκευτικό γάμο ομοφυλοφίλων κληρικών στην Αγγλία και τους εκατοντάδες πολιτικούς γάμους ομοφυλοφίλων σε διάφορες περιοχές της Δύσης είναι πλέον συχνό το φαινόμενο να υποβάλλονται όμοια αιτήματα και σε δήμους της Δωδεκανήσου.
Ο ενδιαφερόμενος αναφέρει στην ηλεκτρονική επιστολή του, που διαβιβάστηκε αρμοδίως προς εξέταση και λήψη σχετικής απόφασης στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ροδίων ότι είναι Έλληνας υπήκοος, κάτοικος εξωτερικού τονίζοντας ότι άκουσε πριν από ένα χρόνο ότι τελούνται στα Δωδεκάνησα γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου. Γνωστοποίησε ότι θέλει πολύ να παντρευτεί τον αγαπημένο του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Δήμο Ροδίων αναμένοντας σχετική απάντηση από τη δημοτική αρχή.

Η αντιμετώπιση του όλου ζητήματος από τη δημοτική αρχή αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον με δεδομένο και τον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί και σε επίπεδο κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) εμμένει στο αίτημά της να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να υπαχθούν και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στον νόμο 1250/1982 που επιτρέπει τον πολιτικό γάμο. Η ΟΛΚΕ εκτιμά ότι το κλίμα είναι ευνοϊκό και οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να γίνει το νομοθετικό βήμα που θα κατοχυρώνει τα αυτονόητα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή νομική πρακτική.
Η ΟΛΚΕ έχει γνωμοδότηση της Θεοφανώς Παπαζήση, καθηγήτριας της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς επιτρέπει την τέλεση πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ΟΛΚΕ ζήτησε πρόσφατα την τέλεση πολιτικού γάμου ομοφυλόφιλου ζευγαριού από τον δήμαρχο της Καισαριανής

.Πηγή: http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=5831&catID=18&pubID=1

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!