Σε απάντηση του δελτίου τύπου της ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS σχετ. με το δημοσίευμα της εφ. "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" που φιλοξενείται στον ιστότοπό σας, παρακαλώ να αναρτήσετε την επιστολή-απάντησή μου που ακολουθεί, δεδομένου ότι τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται στο δελτίο αυτό θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου και προσβάλλουν την προσωπικότητά μου, καθώς και την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων στους οποίους παρείχα την υποστήριξη και βοήθειά μου. Παρακαλώ επίσης στην ιστοσελίδα όπου δημοσιεύετε το δελτίο τύπου να συμπεριλάβετε σύνδεσμο στην απάντησή μου. Υποθέτω ότι ούτε η ACTUP θα έχει αντίρρηση για κάτι τέτοιο, αφού μάλιστα πρόσφατα εξέδωσε νέο δελτίο τύπου περί "ελευθερίας του λόγου"…

Επειδή πάντα έχει σημασία το ποιος λέει τι, επιτρέψτε μου να συστηθώ. Ονομάζομαι Κάλλια Χατζηγιάννη, είμαι ιστορικός και αρχειονόμος και εργάζομαι στα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Ευβοίας, υπηρεσία της οποίας προΐσταμαι επί σειρά ετών. Είμαι επίσης αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αρχειακής Εταιρείας και μέλος του Δ.Σ. του Αρχείου Ιστορίας Συνδικάτων της ΓΣΕΕ. Δεν ανήκω στο χώρο της υγείας ούτε έχω καμία δραστηριότητα στους τομείς που έχουν σχέση με το AIDS και το trafficking (όπου δραστηριοποιείται η ΜΚΟ) και η αρχική μου εμπλοκή σε αυτή την ιστορία οφείλεται στην επιθυμία μου να βοηθήσω τον κ. Rawicz στην υπεράσπιση των εργασιακών του δικαιωμάτων του και στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα  κυρίαρχα σε αυτή την ιστορία φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο κ. Rawicz, εκτός από έντιμος και θαρραλέος είναι και αξιόλογος καλλιτέχνης (http://www.fckdup.com/indexNEW.html), γεγονός που συνιστά έναν επιπλέον λόγο για την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό του. Τώρα πλέον η εξέλιξη της ιστορίας με ενδιαφέρει και ως πολίτη, διότι αφορά ζητήματα που ενδιαφέρουν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, για μένα είναι απολύτως σαφής ο λόγος έκδοσής του: προσπάθεια αντιπερισπασμού (τακτική προσφιλής στην ACTUP), λόγω αδυναμίας απάντησης επί της ουσίας στις καταγγελίες, αλλά και στους ελέγχους που διενεργούνται από δημόσιους φορείς για τη λειτουργία και οικονομική διαχείριση της ACTUP. Ωστόσο, η κατανόηση των λόγων σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τη ζημία που υφίσταμαι λόγω των συκοφαντικών ισχυρισμών των υπευθύνων της ACTUP διά του τύπου και του διαδικτύου, διαδικασία την οποία εκ των πραγμάτων διευκόλυνε ο ιστότοπός σας.

Αν έπρεπε να δοθεί ένας τίτλος στη θλιβερή ιστορία της σημερινής ACTUP, θα ήταν "ο μηχανισμός της απάτης και η σιωπή της συνενοχής".
•       Αυτοί που βοηθούν ομάδες, αμφισβήτησαν το δικαίωμά μου να βοηθήσω άτομα και μάλιστα έναν αλλοδαπό εργαζόμενο στη χώρα μας. Σπουδαία, για τον επικεφαλής του Γραφείου Trafficking του ΚΕΕΛΠΝΟ…
•       Αυτοί που παριστάνουν τους γιατρούς κι αυτοί που τους καλύπτουν τολμούν να χαρακτηρίσουν εκβιαστή έναν άνθρωπο που είχε την εντιμότητα να αρνηθεί να διαπράξει απάτη, την τόλμη να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και την αντοχή να διερευνήσει, με προσωπικό κόστος, περιπτώσεις διαφθοράς και αδιαφάνειας.
•       Αυτοί που κόπτονται για τη Δικαιοσύνη, δεν προσέρχονται στη δίκη, όπου θα κρινόταν η γνησιότητα της υπογραφής του κ. Καμπουράκη στην επίμαχη  σύμβαση εργασίας.
•       Στο δελτίο τύπου της ACTUP, γίνεται αναφορά σε γραφολόγο, της οποίας/του οποίου το όνομα παραμένει άγνωστο. Επιπλέον, η περίφημη "έκθεση γραφολόγου" δεν έχει κατατεθεί από την ACTUP και δεν περιλαμβάνεται στα έγγραφα της δικογραφίας, όπου επίσης δεν γίνεται η παραμικρή μνεία σε παρόμοιο έγγραφο. Γιατί άραγε, αφού υποτίθεται ότι γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό ζήτησαν τη σύνταξή της; Κι αφού οι υπεύθυνοι της ACTUP αγωνιούν τόσο πολύ "να βρουν το δίκιο τους", γιατί δεν προσκόμισαν αυτή την περίφημη έκθεση στο αστικό δικαστήριο (16 Απριλίου 2009 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών); Απλούστατα προτίμησαν να μην προσέλθουν, ακριβώς επειδή φοβούνται την αποδεικτική διαδικασία. Εξαιτίας της μη προσέλευσης της ACTUP, η δίκη αναβλήθηκε για το Φεβρουάριο 2011, με αποτέλεσμα ο κ. Rawicz να εξακολουθήσει να υφίσταται ηθική και επαγγελματική βλάβη λόγω της συνεχούς συκοφαντικής δυσφήμησής του από τους υπευθύνους της ACTUP.
•       Αυτοί που ελέγχονται από την Πολιτεία για οικονομικά εγκλήματα, τολμούν να αποκαλούν τους καταγγέλλοντες κλέφτες και εκβιαστές. Χαίρονται, λέει, για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, που είναι δηλαδή ύποπτοι για την διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων! Ξεχνούν όμως να πουν αν, στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας που διενεργείται από το ΣΔΟΕ κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, προσκόμισαν έστω και το παραμικρό έγγραφο, βιβλίο ή παραστατικό από αυτά που τους ζητήθηκαν και αν ο πρόεδρός τους προσήλθε να καταθέσει όταν εκλήθη για αυτό. Άκρον άωτον της θρασύτητας ή πλήρης άγνοια κινδύνου;
•       Αυτοί που συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται χωρίς την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για την υγεία και την ερωτική ζωή  (SIALON, δράσεις για τη φυματίωση, ΕΡΑΤΩ κ.λπ.) δεν αισχύνονται να εκτοξεύουν κατηγορίες για εκβιασμό οροθετικών ατόμων. Εξάλλου, ποιοι έχουν πρόσβαση στο αρχείο οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ;
•       Τέλος, αυτοί που στην αρχική τους δήλωση στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" (23.5.2010), αγνοώντας τότε τις δηλώσεις των υπευθύνων της ΥΔΑΣ, ότι η ΜΚΟ έχει κληθεί δύο φορές εξωδίκως για απόδοση λογαριασμού και ότι, λόγω του ότι η υπηρεσία δεν έμεινε ικανοποιημένη από τα στοιχεία που κατατέθηκαν, έχει προχωρήσει στη σύνταξη πράξης καταλογισμού, αρνούνταν ανερυθρίαστα το πρόβλημα, μία εβδομάδα αργότερα αναγκάστηκαν να το παραδεχτούν, επινοώντας αυτή τη φορά, σε μια από τις πολλές εκδοχές του ψεύδους, την "εξαφάνιση αποδείξεων", ομολογώντας όμως ταυτόχρονα ότι όντως τους έλειπαν αποδείξεις. Αδυνατούν όμως να εξηγήσουν για ποιο λόγο  κατέθεσαν  τις ίδιες ακριβώς αποδείξεις για τις οποίες καταγγέλθηκαν δημόσια (αγορά βαφής μαλλιών, τροφής για σκύλο, τσιγάρων, ποτών κ.λπ.).

Μια φορά ψεύτες, πάντα ψεύτες…

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!