Κατά την πτήση της επιστροφής του από την Βραζιλία στην Ιταλία ο πάπας Φραγκίσκος είχε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στην Λατινική Αμερική, η οποία προβάλλεται σήμερα από πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Αναφερόμενος στα σενάρια περί της ύπαρξης ενός «γκέι λόμπι» στο Βατικανό, ο ποντίφικας δήλωσε ότι «τα πράγματα αυτά δεν αναγράφονται στην ταυτότητα και σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι τα λόμπι γενικότερα, όχι οι διάφορες τάσεις των ανθρώπων».

«Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν γκέι αν αναζητά τον Κύριο και έχει καλές προθέσεις; Η κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας λέει ότι τα πρόσωπα αυτά δεν πρέπει να γίνονται θύματα διακρίσεων, μας λέει ότι πρέπει να τα δεχθούμε», δήλωσε ο Αργεντινός προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Σε σχέση με την τράπεζα του Βατικανού IOR, ο πάπας Φραγκίσκος είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεν έχει λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις, αλλά σε ό,τι και αν μετατραπεί η IOR, χρειάζεται πάνω από όλα εντιμότητα και διαφάνεια».

Ερωτηθείς σχετικά με τη σύλληψη ενός υψηλά ιστάμενου κληρικού, στελέχους της IOR, του Noύντσιο Σκαράνο, με την κατηγορία της διαφθοράς, ο ποντίφικας σχολίασε: «αφού βρίσκεται στην φυλακή, ίσως δεν πρόκειται για άγιο».
Αναφερόμενος σε κρούσματα παιδεραστίας στην Καθολική Εκκλησία ο πάπας τόνισε ότι «δεν πρόκειται απλώς για ένα αδίκημα, αλλά για έγκλημα». Υπογράμμισε, όμως, παράλληλα, ότι «αν κάποιος αμαρτήσει –ανεξάρτητα από το αν είναι λαϊκός ή κληρικός– και στην συνέχεια μετανοήσει πραγματικά, ο Κύριος τον συγχωρεί».

Ο πάπας εξήγησε ακόμη ότι θεωρεί τον προκάτοχό του Βενέδικτο, ο οποίος ζει σε μοναστήρι μέσα στο Βατικανό, «σαν σοφό παππού με τον οποίο μοιράζονται την ζωή τους κάποιες οικογένειες».
Ο Φραγκίσκος αποκάλυψε, τέλος, αστειευόμενος, ότι «στην μαύρη τσάντα που έφερε μαζί του στο ταξίδι στην Βραζιλία δεν υπήρχε το κλειδί της ατομικής βόμβας, αλλά τα λιγοστά πράγματα που φέρει πάντα μαζί του όταν ταξιδεύει: ένα βιβλίο με προσευχές η ατζέντα του και τα αναγκαία για το ξύρισμα».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!