Οι αντιδράσεις για την αφίσα με τους τσολιάδες για το gay parade της Αθήνας που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά.

Η αφίσα παρουσιάζει το ενθικό σύμβολο του τσολιά με φόντο το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αναγράφοντας: "Γκέι, Λεσβίες, Αμφί, Τρανς". Κάποιοι θεωρούν ότι προσβάλει την αισθητική εκατομμυρίων Ελλήνων ενώ άλλοι αναρωτιούνται γιατί οι διοργανωτές θέλουν να προκαλέσουν με αυτόν τον τρόπο αντί να πάρουν τον κόσμο με το μέρος τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Το φεστιβάλ γίνεται υπό την αιγίδα του Athens Pride και θα κορυφωθεί,  το Σάββατο 5 ιουνίου στις 6:00 με την μία πολύβουη και πολύχρωμη παρέλαση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν η Έλενα Παπαρίζου, η Τάμτα και πολλοί γνωστοί Djs με την επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η διοργάνωσή του γίνεται ως φόρος τιμής στα γεγονότα που συνέβησαν στις 28 Ιουνίου του 1969 στην Νέα Υόρκη. Στο Stonewall Inn, ένα δημοφιλές γκέι μπάρ, για πρώτη φορά οι γκέι και οι λεσβίες αντεπιτέθηκαν στις προσπάθειες καταστολής της ερωτικής τους επιθυμίας.

"Η αφίσα είναι κατ’ αρχήν μια ελεύθερη άποψη ενός καλλιτέχνη, αλλά και για έναν καλοπροαίρετο θεατή υποδεικνύει το κωμικό σημείο της πορείας, που είναι κάθε χρόνο το Σύνταγμα. Και το Σύνταγμα ανήκει σε όλους. Οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι αμφισεξουαλικοί και οι τρανς στην Ελλάδα του 2010 είναι πολίτες, που ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους", δήλωσε στην εφημερίδα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/lifestyle/people/270906

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!