Είναι θλιβερό, αλλά αποδεικνύεται καθημερινά πως τα βήματα της Ελλάδας προς την εναρμόνιση της με μία ευρωπαική, πολιτισμένη  και  σύγχρονη πραγματικότητα πηγαίνουν σταθερά προς τα πίσω.

Ο λόγος για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο θέλει να φέρεται ως μια ανεξάρτητη αρχή αγνοώντας επιδεικτικά κάθε πιθανή έννοια ανεξαρτησίας, παραμένοντας μια «ανοιχτή πληγή» στην ευρύτερη καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Είναι γνωστό (και αυτονόητο) πως το ΕΣΡ οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις του Συμβουλίου Της Επικρατείας, όπως και τις θέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη. Στο παρελθόν, βάσει αποφάσεων του ΣτΕ, το ΕΣΡ αναγκάστηκε να συμμορφωθεί ως προς την ομοφοβική και προσβλητική του στάση απέναντι  σε άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ωστόσο για άλλη μιά φορά δείχνει το σκληρό ομοφοβικό του πρόσωπο με τις πρόσφατες κλήσεις για την υπόθεση της προβολής της κινηματογραφικής ταινίας «Straight Story» και της φιλοξενία της συγγραφέως και ηθοποιού Κας Μπέττυς Βακαλίδου σε απογευματινή εκπομπή.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, με την δικαιολογία της «προστασίας ανηλίκων», το ΕΣΡ επέβαλλε κλήσεις στα αντίστοιχα τηλεοπτικά κανάλια με απαράδεκτες αιτιολογίες που αναδύουν την πορωμένη και συνειδητή στόχευση του κατά οποιασδήποτε «διαφορετικότητας» αντιτίθεται στην κατά το ίδιο «φυσιολογική» τάξη των πραγμάτων.

Για άλλη μιά φορά, το ΕΣΡ προσβάλλει μία προστατευόμενη από το Σύνταγμα μειονότητα, αυτή των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, αποκαλώντας τους «άτομα με ιδιαιτερότητα», την ομοφυλοφυλία «μία κατάσταση που ξεφεύγει από το φυσιολογικό» κτλ.

Επίσης, το ΕΣΡ αναλαμβάνει ρόλο παιδοψυχιάτρου υποστηρίζοντας πως η παρουσίαση και μόνο «τρανσέξουαλ ως φυσιολογικών ατόμων» μπορεί «να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους».  Θέτει προς εξέταση δε, κατα πόσο η παρουσίαση ενός τέτοιου θέματος μπορεί να προκαλέσει «σύγχυση ως προς τον ερωτικό προσανατολισμό των εφήβων».

Το ΕΣΡ θα έπρεπε πριν πάρει αποφάσεις και στείλει κλήσεις να είναι πιό ενημερωμένο γύρω από  την παιδική και εφηβική ψυχολογία (αξίζει να σημειωθεί πως κανείς από την επιτροπή δεν φέρει ιδιοτητα παιδοψυχιάτρου) και να λάβει υπ’όψη του έγκυρες παγκόσμια ψυχιατρικές μελέτες γύρω από το θέμα αυτό.

Επίσης θα έπρεπε να λάβει υπ’όψη  την ίδια του την αρμοδιότητα σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα, με την οποία πρέπει να  προστατεύει, μεταξύ άλλων, και  τα άτομα με διαφορετικό γενετήσιο προσανατολισμό από μία δυσμενή προβολή.

Αυτό φυσικά όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά σε κάθε περίπτωση εξύβρισης και προσβλητικών ομοφοβικών σχολιών από καλεσμένους σε εκπομπές ή από δημοσιογράφους, το ΕΣΡ δεν επιβάλλει ποτέ πρόστιμα.

Εν αντιθέσει όταν η προβολή  των γκέι, λεσβιών ή τρανσεξουαλικών ατόμων (στην περίπτωση της κας Βακαλίδου) είναι θετική και σοβαρή (το παραδέχεται το ΕΣΡ στην ίδια κλήση!!!) φαίνεται πως είναι κάτι που δεν το αντέχει.

Και όλα αυτά εν έτει 2010 σε μία ευρωπαική χώρα η οποία θα όφειλε να προστατεύει συνταγματικά μειονότητες μεταξύ αλλων και αυτής των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικο προσαντολισμό.

Εως πότε θα ανεχόμαστε την ομοφοβία μίας “ανεξάρτητης” αρχής η οποία διατηρείται με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών αυτής της χώρας μεταξύ των οποίων και αυτών με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τους οποίους  εξακολουθεί να προσβάλλει, να εξευτελίζει και να απαγορεύει την ορατότητα τους.

Με αγανάκτηση

Πάνος Χ. Κούτρας ( Σκηνοθέτης -Παραγωγός)

Συνυπογράφουν:

Ν ίκος Τριανταφυλλίδη, Πάνος Παπαχατζής, Κατερίνα Ευαγγελάκου, Σταύρος Ψυλλάκης, Φρέντυ Βιανέλλης, Αμάντα Λιβανού, Στέλιος Κουκουβιτάκης, Μαρία Ντούζα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Άγγελος Κωβότσος, Λάγια  Γιούργου, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Νίκος Φραγκιάς, Αλεξάνδρα Μπουσίου, Αλέξης Καρδαράς, Αχιλλέας Κυριακίδης, Γιάννης Ξανθόπουλος, Τάκης Βερέμης, Βανέσσα  Ζουγανέλλη, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Φωτεινή Σισκοπούλου, Γιώργος Τσουργιάννης, Κυριάκος Αγγελάκος, Νίκος Χαραλαμπόπουλος, Κλεάνθης Δανόπουλος, Δήμητρα Αράπογλου, Ηλίας Δημητρίου, Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, Μαρία Τσίγκα, Βασίλης Κοσμόπουλος, Χρήστος Ζαχαράκης, Σίμος Κοροξενίδης, Φοίβος Κοντογιάννης, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Νικόλας Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνα Βούλγαρη, Σωτήρης Γκορίτσα, Μιχάλης Αθανασίο, Γιάννης Μπουγιούκα, Αργύρης Παπαδημητρόπουλο, Νίκος Λυγγούρης, Χρήστος Δήμας, Γιώργος Μακρής, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Στέλλα Θεοδωράκη, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Εύα Στεφανή.

http://fogfilms.org/?p=738

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!