ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Ζαχαριάδης

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ μεταξύ ομοφύλων πρόκειται να τελεστεί στην Τήλο, παρά το γεγονός ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με απόφασή του έχει κρίνει ότι οι δύο προηγούμενοι γάμοι που έγιναν στο νησί είναι άκυροι και παράνομοι... Η ακριβής ημερομηνία του γάμου δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά ο δήμαρχος της Τήλου Τάσος Αλιφέρης επανέλαβε και χθες αυτό που είπε όταν τελούσε τους προηγούμενους γάμους, «διεκδικώ να ανήκω σε αυτούς στους οποίους είναι αδιανόητο να αρνηθούν σε δύο ανθρώπους να ασκήσουν το όποιο δημοκρατικό δικαίωμά τους, εφόσον αυτοί το ζητούν και ιδιαίτερα όταν αφορά το άβατο της ιδιωτικής τους ζωής».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δύο άνδρες (Ελληνας και αλλοδαπός) οι οποίοι ζήτησαν να παντρευτούν στην Τήλο, επικαλούμενοι μάλιστα «ανθρωπιστικούς λόγους» που δεν εξήγησαν.

Οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ομοφύλων (δύο ανδρών και δύο γυναικών) έγιναν στο δημαρχείο της Τήλου στις 2 Ιουνίου 2008 και λίγες ημέρες αργότερα, κατόπιν εντολής του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στη συνέχεια η υπόθεση διαβιβάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, το οποίο έκρινε μεν άκυρους και παράνομους τους γάμους, αλλά δεν έκρινε ότι έπρεπε να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος ο κ. Αλιφέρης. Εναντίον της πρωτόδικης απόφασης οι ενδιαφερόμενοι έχουν ασκήσει έφεση η οποία δεν έχει εκδικαστεί ακόμη από το Εφετείο Δωδεκανήσου, αλλά όπως δήλωσε ο δικηγόρος Φώτης Κωστόπουλος (που είναι συνήγορος του δημάρχου της Τήλου) «αν η έφεση απορριφθεί, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια». Οι ενδιαφερόμενοι επικαλούνται το άρθρο 13 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει υπογράψει η Ελλάδα και η οποία αναφέρει ότι «απαγορεύονται οι διακρίσεις λόγω των γενετήσιων επιλογών των ατόμων».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!