Ο Καναδός ψυχίατρος Dr Aubrey Levin, γνωστός και σαν «Δρ. Σοκ» από τα πειράματα και τις διάφορες άλλες μορφές θεραπείας – ανάμεσα τους ηλεκτροσόκ και ορμονοθεραπείες – στις οποίες υπέβαλε γκέι ασθενείς ώστε να τους θεραπεύσει από την ομοφυλοφιλία στην Ν. Αφρική, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του 36άχρονος άντρας και πρώην ασθενής του.

Ο Δρ. Levin (που επέστρεψε στον Καναδά πριν από 15 χρόνια) εργαζόταν κατά τις δεκαετίες του 70 και του 80, δηλαδή, την περίοδο του Απαρτχάιντ, σαν αρχιψυχίατρος σε κλινική της Ν. Αφρικής και πέρα από τις παραπάνω μορφές θεραπείας εφάρμοζε και μια άλλη – ριζικότερη – στους ασθενείς που αδυνατούσε να «θεραπεύσει»: τον χημικό ευνουχισμό και την διορθωτική επέμβαση φύλου. Μάλιστα, φρόντιζε να χορηγεί διαφόρων ειδών φάρμακα στους ασθενείς του, λευκούς άνδρες στην συντριπτική πλειοψηφία, ώστε να τους ναρκώνει και να γίνονται άνετα υποχείρια του.

Η υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας όταν ο 36χρονος ασθενής του τον βιντεοσκόπισε μυστικά να επιδίδεται στις «ιδιαίτερα θεραπευτικές αγωγές» του και κατέθεσε το επίμαχο βίντεο στις αρχές. Αμέσως ανασταλεί η άδεια άσκησης του επαγγέλματος του και σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης όχι μόνο από τον 36άχρονο, αλλά και από άλλους 30 ασθενείς του. Οι αστυνομικές αρχές του Καναδά αναρωτιούνται πώς κατάφερε να μπει στην χώρα πριν από 15 χρόνια και πώς συνέχισε ανενόχλητος να ασκεί το επάγγελμα του ψυχιάτρου σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Calgary, την στιγμή που η νοτιοαφρικάνικη Επιτροπή της Αλήθειας και της Συμφιλίωσης τον είχε επανειλημμένα κατηγορήσει για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Levin περιμένει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 8 Απριλίου και αρνείται την οποιαδήποτε κατηγορία με το αιτιολογικό ότι θεράπευε μόνο όσους ήθελαν πραγματικά να θεραπευτούν. Επιπροσθέτως, το σκοτεινό του παρελθόν δεν βγήκε μέχρι σήμερα στην δημοσιότητα γιατί απειλούσε με αγωγές κάθε οργανισμό ή έντυπο που θα προσπαθούσε να διερευνήσει την υπόθεση του.

Πηγή: Pink News

Μετάφραση: Ειρήνη Πετροπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!