Δικαστήριο στο Καμερούν καταδίκασε δύο άνδρες για το αδίκημα του "ομοφυλόφιλου σεξ" συνεχίζοντας μια πρακτική που έχει γνωρίσει διεθνή κατακραυγή. Η ομοφυλοφία τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε χρόνων στο Καμερούν, μια χώρα που όπως υποστηρίζει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδικάζει τις σεξουαλικές μεινότητες πιο συχνά από όλες τις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής.

Ο 48χρονος Joseph Omgbwa και ο 19χρονος Nicolas Ntamack, όπως διαβάζουμε στους NY Times, καταδικάστηκαν σε δύο και ένα χρόνο φυλάκισης αντίστοιχα και ένας τρίτος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Omgbwa συνελήφθη τον Αύγουστο του 2011 όταν η αστυνομία ενεργώντας μετά από "πληροφορίες" ερεύνησε το σπίτι του, χωρίς ένταλμα, και βρήκε "αρκετά αντικείμενα που δεν άφηναν αμφιβολία ότι ο Omgbwa ήταν ομοφυλόφιλος" -δηλαδή προφυλακτικά και λιπαντικό. Ο 48χρονος υπέστη πρωκτική "εξέταση" από τις αρχές, για να βεβαιωθεί ότι έχει κάνει ομοφυλόφιλο σεξ. Οι άλλοι δύο άνδρες συνελήφθησαν όταν επισκέφθηκαν τον Omgbwa στη φυλακή.

Οι καταδίκες ήρθαν μερικές εβδομάδες μετά τη δολοφονία και βασανισμό του πιο γνωστού ακτιβιστή της χώρας για τα δικαιώματα των gay, Eric Ohena Lembembe.

Πηγή: www.lifo.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!