Επιμέλεια: Βαγγέλης Σταματόπουλος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της πατρίδας του "Daily Telegraph" ο Άγγλος πρώην άσος υποστήριξε ότι ο κόσμος δεν είναι ώριμος για να δεχτεί τους γκέι αθλητές, και παρότρυνε αυτούς που έχουν τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις με αυτόν να μην αποκαλυφθούν καθώς κινδυνεύουν να έχουν την τύχη της... Ζαντ'Αρκ.

"Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που έχουμε ένα φωτεινό παράδειγμα και αναφέρομαι στον Τζάστιν Φάσανου, που παραδέχτηκε πως ήταν ομοφυλόφιλος το 1990 και έκτοτε καταστράφηκε, καθώς αυτό κυριολεκτικά τον σκότωσε. Μπορεί να πει κάποιος με ειλικρίνεια ότι έχει αλλάξει κάτι τώρα;

Έχω μιλήσει προσωπικά με 10,12 ποδοσφαιριστές γκέι που είναι εν ενεργεία αθλητές και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι υπάρχουν, όπως μπορώ να σας εγγυηθώ ότι κανείς από αυτούς δεν με ρώτησε αν πρέπει να κάνει την αποκάλυψη.

Μα ακόμα και αν με ρωτούσαν, θα τους έλεγα να μη το κάνουν, γιατί δεν είμαι άνθρωπος που παλεύει για τα δικαιώματα των γκέι. Εκτός βέβαια αν θέλουν από μόνοι τους να γίνουν "Ζαντ'Αρκ",
γιατί αυτό ακριβώς θα τους συνέβαινε, θα τελείωναν στην πυρά.

Οι ακτιβιστές γκέι μου λένε συχνά ότι αν είχα εκδηλωθεί όταν ακόμα ήμουν παίκτης, αυτό θα έκανε μεγάλη διαφορά, όμως ειλικρινά δεν το πιστεύω.

Αυτό που πιστεύω πως θα συνέβαινε είναι ότι θα έχανα τη δουλειά μου. Δεν έχουμε ανάγκη από μάρτυρες",
τόνισε ο Αμίτσι, με τον γνωστό από το πέρασμά του από την Ελλάδα παίκτη (έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού) να ομολογεί ότι η οικογένειά του γνώριζε αρκετό καιρό το μυστικό του ενώ το είχαν διαισθανθεί και συμπαίκτες του.

Ο Τζον Αμίτσι ήταν ο πρώτος παίκτης στο NBA που παραδέχτηκε δημόσια (το 2007) ότι είναι ομοφυλόφιλος, όμως δεν παροτρύνει και άλλους παίκτες να προβούν σε ανάλογες αποκαλύψεις.

"Το γνώριζαν οι γονείς ενώ στα αποδυτήρια ήμουν σιωπηλός. Από τη στιγμή που θεωρούταν ανεκτό κάποιος να πηγαίνει στο κρεβάτι με άλλη γυναίκα πλην της συζύγου του και όχι να να διηγείται κάποιος ότι πήγε σινεμά με έναν φίλο του, προτιμούσα να είμαι σιωπηλός γκέι.

Ήμουν αποδεκτός από τη στιγμή που δεν έκανα την παραμικρή αναφορά για τις σεξουαλικές προτιμήσεις μου".

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ομίτσι, ο οποίος εργάζεται περιστασιακά και ως ψυχολόγος αυτή την περίοδο, σε περίπτωση που γίνουν αποδεκτοί από τους υπόλοιπους οι γκέι αθλητές, αυτό θα τους βοηθούσε να έχουν καλύτερη απόδοση στους αγωνιστικούς χώρους.

"Εάν αυτοί οι 10,12 παίκτες που προανέφερα ήταν ελεύθεροι να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς να φοβούνται, αυτό θα βελτίωνε την απόδοσή τους καθώς θα τους επέτρεπε να μην ξοδεύουν άχρηστη ενέργεια, με το να κρύβονται πίσω από ψέματα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.sport24.gr/html/ent/937/ent.344937.asp

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!