Επιμέλεια: Έφη Φαλίδα

Ο Τομ Φορντ αλλάζει στρατόπεδο. Από διάσημος σχεδιαστής μόδας περνά πίσω από την κάμερα ως σκηνοθέτης. Η πρώτη του ταινία, «Ένας άντρας μόνος», συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Βενετίας και ο πρωταγωνιστής Κόλιν Φερθ έφυγε με τον Χρυσό Λέοντα ανδρικού ρόλου.

«Πρέπει να ερωτευθείς τον καθέναν από τους ηθοποιούς σου. Και, καθώς ερμηνεύουν κι από έναν χαρακτήρα, ερωτεύεσαι και τους ρόλους τους. Είχα πει στον Κόλιν ότι τον έχω ερωτευθεί ως Τζορτζ. Όμως τον ίδιο έρωτα νιώθω και για την Τζουλιάν Μουρ», λέει στους «Sunday Τimes» ο Τομ Φορντ.

Το «Ένας άντρας μόνος» βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Κρίστοφερ Άισεργουντ και αναφέρεται στη φιλία του Τζορτζ, ενός γκέι καθηγητή που έχασε σε ατύχημα τον σύντροφό του, με την Τσάρλι (Τζουλιάν Μουρ), μια διαζευγμένη Αγγλίδα, και τον ενθουσιασμό του για έναν φοιτητή.

«Όλοι οι χαρακτήρες βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο στη ζωή τους. Η Τσάρλι δεν μπορεί να δει το μέλλον της. Το ίδιο και ο Τζορτζ. Γι΄ αυτό και έλκονται ο ένας από τον άλλον.

Είναι οι αντίθετοι πόλοι του ίδιου χαρακτήρα. Γνωρίζω πολλές γυναίκες που παίζουν το παιχνίδι της ζωής τους με κανόνες, κάνουν ό,τι οι άλλοι περιμένουν από εκείνες και καταλήγουν ναυαγημένες όπως η Τσάρλι. Οι άνδρες έχουν μια κρίση της μέσης ηλικίας ωραιοποιημένη από τα μίντια, που τους δείχνουν να εγκαταλείπουν τις γυναίκες τους, να αγοράζουν σπορ αμάξι, να βγαίνουν με μια ξανθιά.

Όμως στη σύγχρονη κοινωνία μας κανείς δεν δίνει προσοχή σε αυτό που συμβαίνει στις γυναίκες».

Με τέτοιες απόψεις είναι φυσικό ο Φορντ να έχει απήχηση στο γυναικείο κοινό.

«Δεν ήταν πρόθεσή μου να δείξω ένα αρχετυπικό πορτρέτο ενός θύματος γκέι άνδρα. Άλλωστε δεν είναι μια γκέι ιστορία, απλά έτυχε ο Τζορτζ να είναι γκέι».

Τυχαίνει επίσης ο Τομ Φορντ να είναι ο γκέι σχεδιαστής με την πιο στρέιτ αισθητική, κάτι που αγαπούν οι άνδρες στα πανάκριβα ρούχα με την υπογραφή του. Και το στοιχείο της αισθητικής ο Φορντ το χρησιμοποιεί και στην ταινία του για να βοηθήσει τους ηθοποιούς. «Ο Τζορτζ έχει καταστραμμένο εσωτερικό κόσμο και τα πράγματα που τον κρατούν σε συνοχή είναι οι λεπτομέρειες του σπιτιού του και των ρούχων του. Γι΄ αυτό και φτιάξαμε χειροποίητα κοστούμια που γράφουν "Τζορτζ Φαλκόνερ". Στην κάμερα δεν βγαίνει αυτή η λεπτομέρεια, όμως ο Κόλιν το γνώριζε και αυτό ήταν σημαντικό».

ΙΝFΟ: Η ταινία «Ένας άντρας μόνος» θα προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 18/2.

Πηγή: Τα Νέα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!