Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τη Κάστερ Σεμένια στα 800μ, συνεχίζεται ο «διάλογος» για το φύλο της αθλήτριας.

Τα ερωτηματικά σχετικά με το φύλο της δεν επηρέασαν την απόδοση της Κάστερ Σεμένια, η οποία νίκησε εύκολα στον τελικό των 800μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Μετά την εξαιρετική κούρσα και το 1.55.45 δεν αφήνει χώρο για καμία αμφισβήτηση των πρωτείων της. Η αμφιβολία έχει να κάνει με το αν έπρεπε να αγωνιστεί στο αντίστοιχο αγώνισμα των αντρών και όχι των γυναικών.

Τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των αγώνων ήδη, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους της νοτιοφρικανικής να πραγματοποιήσουν όλα τα απαραίτητα τεστ προκειμένου να αποφανθούν για το κατά πόσο η Σεμένια έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος ως γυναίκα. Δεν πρόκειται για περίπτωση «κλοπής» αλλά για ένα καθαρά ιατρικό ζήτημα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει η IAAF, αντιλαμβανόμενη ότι πρόκειται για ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα.

Για να καθοριστεί το φύλο της Σεμένια απαιτούνται πολλές διαφορετικές εξετάσεις. Περιλαμβάνει τεστ και εκτιμήσεις που θα γίνουν από γυναικολόγους, ενδοκρινολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς σχετικά με την ανθρώπινη φυσιολογία και φυσικά ειδικούς DNA, οπότε η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Πιέρ Βάις, δήλωσε πάντως ότι η απονομή των μεταλλίων για την κούρσα των 800μ. αλλά ξεκαθάρισε ότι αν προκύψει κάτι θα της αφαιρεθεί. «Αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση και μέχρι να γίνει αυτό, η Σεμένια θεωρείται παγκόσμια πρωταθλήτρια. Οι αμφιβολίες είναι πάντα υπέρ των αθλητών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εθνικός προπονητής της Νότιας Αφρικής, Μλαγκένι Τσονετσάλε, δήλωσε για το ζήτημα: «Δηλώσαμε την Κάστερ ως γυναίκα και αυτό δεν θα αλλάξει, έχουμε τη συνείδηση μας καθαρή».

Πάντως, η 18χρονη αθλήτρια πανηγύρισε μοναχικά την επιτυχία της, χωρίς να μιλήσει σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι, δίνοντας τροφή στα σενάρια που κάνουν λόγο για αντρική φωνή, πέρα από τα σωματικά χαρακτηριστικά.

Η Αγγλίδα αθλήτρια, Τζένιφερ Μίντοους, που πήρε την τρίτη θέση, έδωσε και μια άλλη διάσταση στο θέμα. «Έχουν ακουστεί πάρα πολλά, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Κάνει χρόνους που καμιά άλλη αθλήτρια δεν μπορεί να πιάσει. Εάν όμως όλα αυτά που λέγονται δεν είναι αλήθεια, φανταστείτε το πώς νιώθει. Την λυπάμαι πραγματικά…».


Πηγή: SPORT-FM 21.08.09, 03:43

Σχόλια  

#2 ewijixomz 04-04-2019 10:42
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin No Prescription Buy Amoxicillin Online ths.tbwq.gaywor ld.gr.zdv.wp http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Παράθεση
#1 ugamiqiqehol 04-04-2019 10:31
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules awi.uxcl.gaywor ld.gr.nzl.bc http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!