Ζευγάρι λέσβιών, οι Teresa Pires και Helena Paixao, προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν κενό νόμου που υπάρχει στο Σύνταγμα της Πορτογαλίας, και κατέθεσαν αίτηση γάμου στο Ληξιαρχείο της Λισσαβώνας. Η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική και το 2006 προσέφυγαν στα Συνταγματικά Δικαστήρια της χώρας ζητώντας την δικαίωση τους. Η προσφυγή τους απορρίφθηκε με το αιτιολογικό πως ναι μεν το Σύνταγμα δεν αναφέρει ρητά το φύλα των δύο προσώπων που πρόκειται να συνάψουν πολιτικό γάμο, αλλά ούτε αναφέρει πως επιτρέπονται οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Το ζευγάρι θα πάει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και δεν θα είναι ούτε το πρώτο ούτε κσι το τελευταίο εφόσον πληθαίνει συνεχώς ο αριθμός των ομόφυλων ζευγαριών που αναγκάζονται να καταφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια διεκδικώντας την ισοτιμία στην αναγνώριση των σχέσεων τους.

Από την άλλη μεριά, το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα πρόκειται να κατεβάσει στις εκλογές, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, πρόταση για την κατοχύρωση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.

http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-13520.html

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!