Ενώ το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η... διαιώνιση του είδους είναι η μόνη χρησιμότητα του γάμου

Το συντηρητικό τους πρόσωπο έδειξαν στη Βουλή οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, με αφορμή τη συζήτηση πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τη θεσμοθέτηση συμφώνου συμβίωσης, το οποίο θα αφορά και ομόφυλα ζευγάρια. Η πρόταση, η οποία έτυχε της στήριξης μόνον του ΣΥΡΙΖΑ από τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις, απορρίφθηκε.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή ανέφερε ότι η πρόταση αφορά κυρίως τα ομόφυλα ζευγάρια, που δεν έχουν άλλον τρόπο για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους, αλλά και τα ετερόφυλα ζευγάρια που δεν επιθυμούν να παντρευτούν, αλλά θέλουν να εξομοιώσουν τη σχέση τους με εκείνη του γάμου, σε ό,τι αφορά τις νομικές συνέπειές της. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης σημείωσε ότι Ο γάμος είναι μια σύμβαση, ανεξαρτήτως της θρησκευτικής σημασίας που έχει. "Επειδή είναι η ελευθερία των συμβάσεων στα φιλελεύθερα νομικά καθεστώτα και επειδή πρέπει να διαμορφώσουμε πλαίσιο προστασίας και αυτών των καταστάσεων, κάποια στιγμή, ας αποφασίσει η κυβέρνηση να συμβαδίσει με όλες τις χώρες της Ευρώπης", πρόσθεσε.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, η Κατερίνα Παπακώστα επιστράτευσε το επιχείρημα ότι η πρόταση είναι οιονεί ρατσιστική, επειδή κάνει σαφή αναφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, άρα σύμφωνα με τη βουλευτή της συμπολίτευσης τους βάζει ταμπέλες. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες λέγοντας ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία θεωρεί ότι "δεν ζουν υπό το καθεστώς ισότητας δικαιωμάτων", αλλά κάνει αναφορά στο νόμο που απαγορεύει κάθε διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό στους χώρους εργασίας, είναι αντιφατική. "Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη κοινωνία να κρίνεται για το αν σέβεται ή όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάλογα με τη σεξουαλική προτίμηση", ισχυρίστηκε η Κ. Παπακώστα.

Περισσότερο προσεκτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση απορρίπτει μεν την πρόταση, αλλά διερευνά το θέμα και δεν είναι διατεθειμένη να κλείσει τα αυτιά της κάθετα σ’ αυτό. "Κάθε συζήτηση είναι χρήσιμη. Κατά τα άλλα, ισχύουν όσα είπε η κ. Παπακώστα", είπε.

Η Εύα Μελά, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, διαφώνησε με τη γενική ιδέα του συμφώνου συμβίωσης, λέγοντας πως "όποιος συνειδητά θέλει να βάλει τέτοιους κανόνες στη ζωή του, μπορεί να παντρευτεί". Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο γάμος αφορά μόνο στη διαιώνιση του είδους και την προστασία των παιδιών.

Αντίθετος με τη σύναψη συμφώνων συμβίωσης εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, λέγοντας ότι βλάπτει την οικογένεια. "Φθάσαμε να κοινωνούμε με ένα εξώδικο στην γυναίκα με την οποία συμβιώνουμε, να πορευθεί πλέον μόνη στη ζωή", είπε. Αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους, είπε ότι αποτελούν ισότιμους πολίτες και απέδωσε τις πιέσεις για τη θεσμοθέτηση συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών σε προσπάθεια διακωμώδησης των μυστηρίων με άνδρες που φορούν... νυφικά κλπ. "Εγώ, πάντως, προτιμώ να θυμώνουν μαζί μας, από το να γελούν μαζί μας", είπε.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=63937

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!