Ένας σημαντικός μουσουλμάνος πανεπιστημιακός, o Amanullah De Sondy, καθηγητής του School of Divinity στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης,  δήλωσε σε συνέντευξή του στους Times ότι η ομοφυλοφιλία είναι συμβατή με το Κοράνι, αλλά ότι οι συντηρητικοί μουσουλμάνοι δεν θα δεχτούν την ομοφυλοφιλία διότι είναι «βαθιά ομοφοβικοί».

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασύμβατη με το Ισλάμ», είπε. «Μπορούν να συνυπάρξουν και έχουν συνυπάρξει. Το σημαντικό είναι να συνδέσεις την ομοφυλοφιλία με μια καλή ζωή και τη δημιουργία μιας καλής κοινωνίας».

Συμπλήρωσε: «Αν τους ρωτήσεις κατ' ιδίαν, η τεράστια πλειοψηφία μουσουλμάνων της γενιάς μου [σ.σ. ο Sondy είναι 29 ετών] είναι βαθιά ομοφοβική. Νομίζω ότι αυτή η στάση έχει εδραιωθεί επειδή πάρα πολλές μουσουλμανικές κοινωνίες στηρίζονται στις παραδοσιακές ιδέες της οικογένειας και της πατριαρχίας».

Αναφορικά με την καταστροφή των Σοδόμων, που περιγράφεται τόσο στο Κοράνι όσο και στη Βίβλο, είπε πως, ενώ συχνά χρησιμοποιείται ως επιχείρημα υπέρ της θεϊκής καταδίκης της ομοφυλοφιλίας, στην πραγματικότητα αφορά την καταδίκη του βιασμού νεαρών αγοριών. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά», είπε.

Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα ενός αγίου Σούφι και ποιητή που έζησε τον 16ο αιώνα στο Punjab, του Shah Hussain, που φαίνεται ότι συζούσε με ένα νεαρό αγόρι και μάλιστα μοιράζονται τον ίδιο τάφο. «Αλλά ο κόσμος θέλει να ξαναγράψει ιστορία», είπε ο Soncdy, «λέγοντας ότι το αγόρι ήταν στην πραγματικότητα κορίτσι».

Πηγή: pinknews.co.uk
         10%

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!