Το κόμμα των Πρασίνων της Αγγλίας υποστηρίζει ένθερμα την κατοχύρωση του θεσμού του γάμου και για τα ομοερωτικά ζευγάρια τόσο στην Αγγλία (στην οποία ισχύει αυτή την στιγμή το Σύμφωνο Συμβίωσης) όσο και σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπου σε άλλες ισχύει το Σύμφωνο, σε άλλες ο γάμος και στις περισσότερες δεν υπάρχει η παραμικρή αναγνώριση και κατοχύρωση).

Για τον λόγο αυτό και με ευκαιρία τις Ευρωεκλογές, καλεί όλες τις χώρες της ΕΕ να μεριμνήσουν ώστε οι σχέσεις των ζευγαριών του ίδιου φύλου να αναγνωρίζονται ως ισάξιες των ετερόφυλων και να γκρεμιστούν ότι εμπόδια υπάρχουν ακόμα και που έχουν αναγκάσει ή αναγκάζουν τα ΛΟΑΤ ζευγάρια να έρχονται αντιμέτωπα με ανισότητες στην περίπτωση που οι δύο σύντροφοι ζουν σε διαφορετική χώρα ή δημιουργούνται προβλήματα στην ελεύθερη μετακίνηση τους.

Η κατάσταση, όπως περιγράφεται από τον ακτιβιστή Peter Tatchell, είναι αρκετά χαώδης λόγω της διαφορετικής και αντικρουόμενης νομοθεσίας που ισχύει στις χώρες της ΕΕ. Συγκεκριμένα, στην Γαλλία ισχύει το PACS, στην Αγγλία το Σύμφωνο Συμβίωσης και στην Ισπανία και το Βέλγιο ο πολιτικός γάμος. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει πραγματικά να λέγεται ένωση, τα μέλη της οφείλουν να μεριμνήσουν για την απόλυτη και πλήρη εναρμόνιση της νομοθεσίας τους ώστε να κατοχυρωθεί ο γάμος και στα ομοερωτικά ζευγάρια.

Ο,τιδήποτε άλλο θα εκλαμβάνεται ως διακριτική συμπεριφορά από τις αρχές της εκάστοτε χώρας. Τα δικαιώματα των ζευγαριών του ίδιου φύλου παύουν να ισχύουν μόλις το ζευγάρι περάσει τα σύνορα της χώρας του και αυτό είναι ένας λυπηρός κανόνας για τα περισσότερα ζευγάρια καθώς στέκεται εμπόδιο σε κάθε αρχή ελεύθερης διακίνησης των πολιτών των χωρών της ΕΕ.

Πηγή: Pink News

Μετάφραση: Ειρήνη Πετροπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!