Χαρακτηρίζονται ανυπόστατοι από το δικαστήριο, μετά τις πιέσεις Σανιδά, αλλά το ένα ζευγάρι ήδη καταθέτει κοινή φορολογική δήλωση που γίνεται δεκτή!

Εξεδόθη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου η απόφαση για τους γάμους των γκέι και των λεσβιών, που είχαν παντρευτεί με πολιτικούς γάμους στην Τήλο τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Δ. Τσαμπρούνης και ο Θεμ. Κατσαγιάννης, που παντρεύτηκαν στην Τήλο τον περασμένο Ιούνιο.
Ο Δ. Τσαμπρούνης και ο Θεμ. Κατσαγιάννης, που παντρεύτηκαν στην Τήλο τον περασμένο Ιούνιο.

Οπως δήλωνε χθες το βράδυ στο «Εθνος» ο δικηγόρος των δυο ζευγαριών, Βασίλης Χειρδάρης, το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, Γ. Οικονόμου, ο οποίος με δύο αγωγές είχε στραφεί εναντίον των ζευγαριών, γεγονός που -όπως σημειώνει ο δικηγόρος- σημαίνει πως το δικαστήριο κηρύσσει ανυπόστατους τους δύο γάμους των ομοφύλων.

Παρ' όλα αυτά το σκεπτικό της απόφασης δεν είχε καθαρογραφεί μέχρι αργά χθες το βράδυ. Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια απόφαση απορρίπτει το σκέλος των αγωγών του εισαγγελέα που στρέφεται κατά του δημάρχου Τήλου, Τάσου Αλιφέρη.

«Εμείς περιμέναμε ότι δεν θα ήταν διαφορετική η απάντηση του δικαστηρίου, από τη στιγμή που υπήρξε τέτοια πίεση από τον εισαγγελέα του ΑΠ, Γ. Σανιδά, και από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκη», σχολίαζε χθες η Ευαγγελία Βλάμη, που παντρεύτηκε πέρυσι τον Ιούνιο τη σύντροφό της στο Δημαρχείο της Τήλου.

Η ίδια ωστόσο αποκαλύπτει πως το λεσβιακό ζευγάρι κατέθεσε τον περασμένο Απρίλη «κοινή φορολογική δήλωση»... «Φαίνεται πως υπάρχει αντίθεση μέσα στο ίδιο το κράτος», σχολιάζει η κ. Βλάμη κι εξηγεί:

«Το δικαστήριο ακυρώνει τους γάμους μας και η εφορία δέχεται την κοινή μας φορολογική δήλωση. Οταν πήγαμε αρχικά στην εφορία, μας απάντησαν πως δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη, επειδή θα γινόταν πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Απευθυνθήκαμε, μέσω της δικηγόρου μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημά μας κι έτσι η εφορία δέχτηκε την κοινή μας δήλωση».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Πηγή: ethnos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!