Ακτιβιστές υπέρ των gay δικαιωμάτων χαιρέτησαν την απόφαση μιας χριστιανικής ομάδας, η οποία προσπαθούσε να θεραπεύσει την ομοφυλοφιλία, να σταματήσει τη δράση της. Ταυτόχρονα, επαίνεσαν τον αρχηγό της για την «ακεραιότητα και την αυθεντικότητα του», μετά τη επίσημη συγνώμη που ζήτησε.

Η ομάδα με το όνομα «Εxodus International» που δραστηριοποιούταν για πολλές δεκαετίες στην Αμερική διεξάγοντας προγράμματα θεραπείας μη-ετεροφυλόφιλων χριστιανών, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει οριστικά τις δραστηριότητες της.

Ο πρόεδρος της μάλιστα, Alan Chambers, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ζητά συγνώμη από την gay κοινότητα «για τη λανθασμένη κρίση καθώς και για τη χρόνια και άδικη ταλαιπωρία που υπέστησαν στα χέρια της οργάνωσης αλλά και από την εκκλησία γενικότερα».

Για τον λόγο αυτό, η gay ομάδα «Truth Wins Out» χαρακτήρισε τον Chambers ως «ακέραιο και αυθεντικό». Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής διευθυντής , σε συνέντευξη του στο Associated Press, δήλωσε:  «Μόνο ένας πραγματικός άνδρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δημόσια όλους αυτούς, των οποίων η ζωή καταστράφηκε από την οργάνωση και να αναλάβει μια ειλικρινή δράση για να επανορθώσει τη ζημιά».

Στο ίδιο ακριβώς σκεπτικό, μια άλλη gay-ακτιβιστική ομάδα «The Human Rights Campaign» σχολίασε ότι αισθάνεται ικανοποιημένη γιατί «η Exodus» αποφάσισε να κάνει ένα πρώτο «βήμα ειλικρίνειας» για όλο το κακό που έχει προκαλέσει.

Την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της «Exodus International», ο Chambers αναγνώρισε ότι: «έχουμε βλάψει ανθρώπους» και συνέχισε:

«Αν και υπάρχει τόση πολύ καλοσύνη μέσα στην οργάνωση, υπάρχει παράλληλα και πολύ κακία. Παλέψαμε σε έναν πόλεμο κουλτούρας και χάσαμε».

Ο Chambers, o οποίος είναι παντρεμένος με τη Leslie μίλησε ανοιχτά και  για την σεξουαλική έλξη που νιώθει για τους άνδρες. Παράλληλα,  δήλωσε ότι εδώ και ένα χρόνο προσπαθούσε να απομακρύνει την οργάνωση από την πεποίθηση ότι μπορεί και πρέπει να θεραπεύσει την ομοφυλοφιλία.

Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, ο Tony Moore σε μια ξεχωριστή δήλωση, υποστήριξε ότι: «η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι  αρνούμαστε τον τρόπο με τον οποίο ο Θεός χρησιμοποίησε την Exodos για να επηρεάσει θετικά τόσους ανθρώπους, αλλά πάρθηκε εξ αιτίας μιας νέας γενιάς Χριστιανών που ψάχνουν για αλλαγή και θέλουν να ακουστούν».

Σύμφωνα, πάντως,  με το Associated Press, ορισμένα μέλη που διαφώνησαν με την κατεύθυνση του Chambers δημιούργησαν μια νέα αντί-gay ομάδα.

 

Πηγή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!