Αντιπροσωποι της Αμερικανικης Ψυχιατρικης Ενωσης (American Psychiatric Association), της κορυφαίας ψυχιατρικής επιστημονικής ομάδας των ΗΠΑ, παρουσίασαν ψήφισμα το οποίο υποστηρίζει τη νομική αναγνώριση του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου. Αν το ψήφισμα εγκριθεί από τους τους Διευθυντές της Ενωσης τον Ιουλιο, η APA θα είναι η πρώτη Ιατρική Ομάδα που θα υποστηρίξει δημοσια τον γάμο ομοφυλόφιλων.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου πρεπει να αναγνωριστεί για λόγους αρμονίας και ψυχικής υγειας των ομοφυλόφιλων. Η πρόταση εγκρίθηκε δια βοής την πρώτη ημέρα του Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης στην Ατλάντα των ΗΠΑ και βασίστηκε πάνω στην "θετική επίδραση μιας σταθερής σχέσης ενηλίκων στην υγεία όλων των μελών της οικογένειας".

Οπως δήλωσε ο Margery Sved, a Raleigh, N.C., ψυχίατρος, το ψήφισμα αναγνωρίζει ότι "οι γκέι και οι λεσβίες είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες οι οποίες πρέπει να απολαμβάνουν ίσα ανθρώπινα και αστικά δικαιώματα".

Mε το ψήφισμα αυτό, η Ψυχιατρικη Ενωση προτείνει τη νομική αναγνώριση του αστικού-πολιτικού γάμου κι όχι του θρησκευτικού, καθώς θεωρεί ότι ο θρησκευτικός γάμος είναι θέμα της κάθε εκκλησίας και πάνω σε θέματα θρησκείας δεν παίρνει θέση.

Μεχρι σήμερα μόνο η Μασαχουσέτη επιτρέπει το γάμο σε άτομα του ίδιου φύλου. Το Κονέκτικατ, η Χαβάη και το Βερμόντ αναγνωρίσουν αστικές ενώσεις για τους ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες (συντροφικότητα) ενώ 18 Πολιτειες έχουν περάσει συνταγματικές τροποποιήσεις σε τοπικό επίπεδο με τις οποίες απαγορεύουν τον γάμο ομοφυλοφιλων.

Πηγή: gay.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!