Με θερμά λόγια μίλησε από το βήμα του Κοινοβουλίου για το Νομοσχέδιο που αφορά το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κυρία Νατάσα Ράγιου. Η Βουλευτής μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στα ομόφυλα ζευγάρια τονίζοντας ότι, εν ευθέτω χρόνω, πρέπει να συμπεριληφθούν στις διατάξεις του συμφώνου.
Η κυρία Ράγιου επισήμανε ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε μια πολύ σημαντικά μεταρρύθμιση για την οικογένεια, το παιδί και την κοινωνία καθώς πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αφορά, μεταξύ άλλων, στη δραστική μείωση του χρόνου διάστασης που απαιτείται για τη λύση του γάμου με το λεγόμενο «συναινετικό», αλλά και στη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των ετερόφυλων ατόμων.

"Έχει τονιστεί από πλευράς Υπουργού Δικαιοσύνης πως πρόκειται για μία ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες και την οδυνηρή πραγματικότητα των εκατό είκοσι χιλιάδων παιδιών που έχουν γεννηθεί ως σήμερα από τις εκτός γάμου συμβιώσεις. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποτελεί εναλλακτική μορφή νόμιμης συμβίωσης και όχι μία μορφή χαλαρού, όπως λέγεται, γάμου.", υποστήριξε η κυρία Ράγιου.

Όπως εξήγησε η Βουλευτής το νομοσχέδιο δεν πάει κόντρα σε χρόνιους δεσμούς κοινωνίας-κράτους-εκκλησίας, προσθέτοντας ότι όποιος έχει αυτή την αντίληψη και την κάνει και γνωστή προς τα έξω, κάνει λάθος. "Η Κυβέρνηση μ' αυτό το σχέδιο νόμου απλώνει μία αναγκαία γέφυρα και παίρνει στοιχεία και από την ελληνική πραγματικότητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και δεν μπορεί -και δεν θέλουμε- να ξεφύγει από την παράδοση και τα ήθη και τα έθιμά της, για να τα ενσωματώσει στο σύγχρονο τρόπο ζωής που είτε μας αρέσει είτε όχι, οφείλουμε να τον δεχθούμε και να τον διαχειριστούμε ως πολιτεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", τόνισε. Μάλιστα ανέφερε πως υπάρχει το διαλυτό του συμφώνου, αλλά οι έννομες συνέπειες που έχουν αναληφθεί με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις του ζευγαριού, δεν μπορούν να αίρονται με τη λύση του συμφώνου."ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ"Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κυρία Ράγιου εξέφρασε την άποψή της ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει ένα κενό που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, ένα κενό που κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπιστεί και νομοθετικά. Επισήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα του 2008 δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει άλλο σε τέτοιου είδους κοινωνικές αλλαγές, όμως, παράλληλα πρέπει να κρατήσει και κάποιες ισορροπίες, τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσουν ιδέες και ήθη. "Και όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν ν' απαξιώσουν το νομοσχέδιο, λέγοντάς το αποσπασματικό, νομίζω πως στο βάθος και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι σιγά-σιγά ανοίγει και η πόρτα στα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να εναρμονιστούν στην ελληνική νομοθεσία, αφού πρώτα ενταχθούν όσο ομαλά γίνεται στην ελληνική κοινωνία" συμπλήρωσε. "Νομοθετείς για να καλύψεις τις ανάγκες της κοινωνίας. Νομοθετείς για να προβλέψεις, αλλά οφείλεις να διατηρείς και κάποιες ισορροπίες. Ήθελα να πω στους συναδέλφους του ΛΑ.Ο.Σ. -αν ήταν εδώ- ότι δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν υπάρχουν. Ανοχή στη διαφορετικότητα. Το λέμε και το ξαναλέμε. Ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε, οφείλουμε να δεχθούμε μία κατάσταση και να την κατοχυρώσουμε με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις στον κατάλληλο χρόνο. Είναι ο χρυσός κανόνας του «one step at a time»" είπε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Ράγιου.

Πηγή: http://voulinet.blogspot.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!