Σε ομιλία που έκανε η Πρόεδρος της Ιρλανδίας Mary McAleese σε φόρουμ με κοινό νεαρής ηλικίας λεσβίες, γκέι και τρανσεξουαλικών, ανέφερε πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τις οποιεσδήποτε ομοφοβικές επιθέσεις δέχονται.

Αργότερα δήλωσε στην εφημερίδα Irish Times πως «η ουσία αυτού του φόρουμ είναι να μάθουμε να είμαστε υπερήφανες-οι και να σεβόμαστε την διαφορετικότητα.

«Οι ομοφοβικές επιθέσεις ή νταηλίκια εξακολουθούν να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων, και η άμεση σχέση που έχει με τις αυτοκτονίες στέλνει το σαφέστατο μήνυμα πως η τάση αυτή πρέπει να αντιστραφεί.

«Αν δουλέψουμε μαζί, αν υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές μας αξίες, αν αρνηθούμε να ακούσουμε φωνές γεμάτες από προκατάληψη, τότε μόνο θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκαταλήψεις και την εχθρικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωπα πολλά νέα άτομα με ομοερωτικό σεξουαλικό προσανατολισμό σε ολόκληρη την χώρα.

«Καμία και κανένας δεν πρέπει να υποφέρει απλά και μόνο λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού που έχει».

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μια από τις μεγαλύτερες ενώσεις εκπαιδευτικών της Ιρλανδίας, είχε λίγο καιρό πριν συνεργαστεί με το Δίκτυο Ισότητας των Λεσβιών και των Γκέι στην εκπόνηση μελέτης που έδωσε νέα στοιχεία πάνω στις επιθέσεις ομοφοβίας.

Η Πρόεδρος της Ιρλανδίας ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Εκστρατείας Αναθεώρησης των Νόμων περί Ομοφυλοφιλίας και ήταν νομική σύμβουλος της οργάνωσης μέχρι το 1979. Επίσης, ήταν δικηγόρος του ανώτερου δικαστηρίου, λέκτορας της νομικής και κατάφερε να εκλεγεί το 2004 στην Προεδρεία της Ιρλανδίας για δεύτερη επταετία.

Η διοργάνωση του φόρουμ έγινε από την ΛΟΑΤ οργάνωση BeLonG Tο. Σε δηλώσεις που έκανε ο διευθυντής της οργάνωσης Michael Barron, ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

«Τα ΛΟΑΤ άτομα νεαρής ηλικίας έχουν εισπράξει στο ακέραιο ένα ηχηρό και θετικό μήνυμα από την υποστήριξη που προσφέρει η Πρόεδρος.

«Οφείλουμε να καλλιεργήσουμε κουλτούρα αποδοχής και ισότητας σε ολόκληρη την Ιρλανδία όπου οι τοπικές κοινότητες να δέχονται τις/τους ΛΟΑΤ νεαρής ηλικίας σαν βασικά μέλη τους».

Η Κυβέρνηση της Ιρλανδίας έχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο για Σύμφωνο Συμβίωσης που θα κατοχυρώνει τα ζευγάρια με ομοερωτικό σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά έχει αποκλείσει την κατοχύρωση με πολιτικό γάμο, με το αιτιολογικό πως απαιτείται τροποποίηση των άρθρων του Συντάγματος και το θέμα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Από την στιγμή που θα κατοχυρωθούν οι ομοερωτικές σχέσεις με το σύμφωνο συμβίωσης, η Ιρλανδία θα αναγνωρίζει όλα τα ομοερωτικά ζευγάρια που έχουν κατοχυρώσει επίσημα την σχέση τους σε άλλη χώρα, κάτι που ήδη ισχύει στην Αγγλία για 20 περίπου χώρες συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

 

Μετάφραση: Πετροπούλου
Πηγή:
http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-9440.html

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!