Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Μαρκάκη «India Blues» είναι μια ακόμη από τις ελληνικές ταινίες που ταξιδεύει με επιτυχία σε διεθνή Φεστιβάλ. Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο European Film Market του 63ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου, θα προβληθεί στην Αγορά του 66ου Φεστιβάλ Καννών, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 26 Μαΐου.

Το «India Blues» γυρίστηκε στο Βερολίνο το φθινόπωρο του 2011 και κατάφερε όχι μόνο να εξασφαλίσει μέσω crowdfunding τα 5.000 δολάρια που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της ταινίας, αλλά και να βρει διανομή στις αίθουσες μέσα από τη συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία House of Film.

Το «India Blues» εξερευνά την ερωτική σχέση δυο ανδρών (Κρις Φόρνι και Γιάννης Κολιός) μέσα από 8 συναισθήματα, ή στάδια, καθώς αμφιταλαντεύονται μεταξύ της αποδοχής και της απόρριψης. Κάθε τμήμα της ταινίας αντιστοιχεί σε ένα συναισθηματικό στάδιο της σχέσης των δύο ανδρών. Από το μαρτύριο στην απάθεια και από την επιθυμία στην απογοήτευση, το «India Blues» είναι μια ταινία γύρω από την αγάπη όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στην παράλογη μονοτονία της καθημερινότητας.

Πρωτοποριακή και ασυμβίβαστη, η ταινία παρεκκλίνει από την παραδοσιακή φιλμική δομή. Απελευθερωμένη από σύνορα και μηχανικούς διαλόγους, βασίζεται αποκλειστικά στον πραγματικό χρόνο και στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών, οι οποίοι προσθέτουν αυθεντικότητα και ίσως κάποιες φορές κρυμμένο ρεαλισμό.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Μαρκάκη ήταν σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο. Σχεδόν χωρίς ίχνη διαλόγου και βασιζόμενος στον αυτοσχεδιασμό των δύο ηθοποιών και στην άμεση αλληλεπίδραση τους, στόχος του ήταν να φωτίσει κάθε συναίσθημα που βίωναν καθώς ερωτεύονταν.

Όπως έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης, ήταν εσκεμμένη η επιλογή του να μην αποκαλύψει σε ποιο συγκεκριμένο χρονικό σημείο της σχέσης τους βρίσκονται οι δύο πρωταγωνιστές.

Εκμεταλλευόμενο στην πράξη τη φράση του Ζαν Λυκ Γκοντάρ ότι «Μια ταινία πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος, αλλά όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά», το «India Blues» παρουσιάζει τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και την κατάσταση των χαρακτήρων στη 'λάθος' σειρά.

Πηγή

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!