Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
ΑΓΚΥΡΑ:  Φυσιολογικά στην Τουρκία το ομαδικό και το ομοφυλοφιλικό σεξ, και μάλιστα με δικαστική απόφαση, η οποία επισημαίνει ότι «πρέπει να εκλαμβάνεται με ευρύ τρόπο ο όρος "μη φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα"» και υπογραμμίζει την «προσωπική ζωή» και την «ισότητα». 

Την απόφαση έλαβε Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου κατηγορούμενος ήταν κάποιος που έκανε πώληση πορνό ταινιών στο κατάστημά του. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή μόνο για την «πώληση των ταινιών σε απαγορευμένους χώρους». Ταυτόχρονα, όμως, για τις κατηγορίες σχετικά με το περιεχόμενο των ταινιών, έκανε ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις. Ελαβε, για παράδειγμα, υπ' όψιν την αναφορά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ότι «το γεγονός πως κάποιοι μέσα στην κοινωνία σοκάρονται ή δυσανασχετούν, δεν σημαίνει και ότι πρέπει να τιμωρούνται ενήλικοι άντρες που προβαίνουν οικειοθελώς σε κάποια σεξουαλική πράξη». Ως προς τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, το δικαστήριο επεσήμανε ότι «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η συμβίωση ομοφυλοφίλων ισοδυναμεί με τον γάμο, ενώ στην Ολλανδία, τα τελευταία χρόνια, είναι νόμιμοι και οι γάμοι.

Σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν σύγχρονες κοινωνίες, δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί μη φυσιολογική η σεξουαλική σχέση μεταξύ ομοφυλοφίλων». Ως προς τον όρο «φυσιολογικό» ή μη και με δεδομένες τις κατηγορίες περί ομαδικού ή ομοφυλοφιλικού σεξ, το δικαστήριο αναφέρει ότι «αυτό δεν μπορεί να εμποδιστεί, στον βαθμό που πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς χώρους και δεν αφορά ανήλικα παιδιά» και συνεχίζει: «Θα πρέπει να ερμηνεύεται με ευρύ τρόπο ο όρος "μη φυσιολογικό σεξ". Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα δημιουργηθεί ο κίνδυνος να χαρακτηρίζεται μη φυσιολογική, κάθε σεξουαλική πράξη που θα ξεπερνά κάποια συγκεκριμένα καλούπια. Αναμφισβήτητα, οι εικόνες από τις ταινίες είναι ασυνήθιστες. Παρ' ότι, όμως, δεν συναντάται συχνά αυτή η μορφή σεξουαλικών δραστηριοτήτων στις κοινωνίες, ωστόσο είναι γεγονός ότι οι ομαδικές σεξουαλικές πράξεις συμβαίνουν σε κάθε κοινωνία».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 23/10/2008

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!