ΗΠΑ: Μελέτη υπέρ της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια

Μελέτη του ανεξάρτητου Ινστιτούτου Τεκνοθεσίας Evan B. Donaldson με έδρα τη Νέα Υόρκη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γκέι και οι λεσβίες αποτελούν σημαντική δεξαμενή για τα παιδιά που περιμένουν να τεκνοθετηθούν και ότι υπάρχει «σχεδόν πλήρης συμφωνία» των ειδικών ότι οι αιτήσεις για τεκνοθεσία πρέπει να κρίνονται με βάση τα προσόντα των αιτούντων και όχι το σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Η μελέτη επισημαίνει την ανάγκη o αριθμός των θετών γονέων να αυξηθεί για να συμβαδίσει με την αύξηση των παιδιών προς τεκνοθεσία. Στις ΗΠΑ, περίπου 129 χιλιάδες παιδιά βρίσκονται υπό κηδεμονία περιμένοντας να βρουν μόνιμη στέγη σε κάποιο σπιτικό. Πολλά από αυτά είναι ήδη προχωρημένης ηλικίας και έχουν ειδικές ανάγκες.

Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αντιτίθεται σθεναρά στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο άλλες θρησκείες βοηθούν παιδιά να βρουν στέγη σε σπιτικά ομόφυλων ζευγαριών. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλοί άνθρωποι εκφράζουν φόβους», είπε η εκπρόσωπος Κοινωνικών Υπηρεσιών της Λουθηρανικής Εκκλησίας Ruth Jajko. «Αλλά όταν στρέψεις το βλέμμα σε μια οικογένεια και δεις το παιδί που τα καταφέρνει καλά, είναι δύσκολο να επιχειρηματολογήσεις εναντίον».

Πηγή: 10percent.gr - chicagotribune.com 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!