του Λύο Καλοβυρνά

Προσπαθείτε τελευταία να μισήσετε τους γκέι και δεν τα καταφέρνετε; Μάλλον θα οφείλεται στο ότι έχει καβατζώσει όλο το μίσος ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Μήπως επίσης θέλετε να γίνετε θρασύς και δεν τα καταφέρνετε; Ε, θα φταίει ότι μονοπωλεί όλο το θράσος ο εν λόγω μητροπολίτης, καθώς όχι μόνο χυδαιολογεί εναντίον των γκέι, αλλά και προσβάλλεται όταν αντιμιλάμε. Γιατί προσβλήθηκε; Επειδή τον αναφέρω στο εντιτόριαλ του 22 τεύχους, που δίνει οδηγίες πώς να ξεχωρίζετε τους παπάδες από τους παπάρες. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να κάνει αγωγή στον υπογράφοντα και τη Σύνθεση, που εκδίδει το 10%, ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση.

Ο κύριος Σεραφείμ κρίνει ότι τον προσβάλλω επειδή τον κατηγορώ ως μισάνθρωπο και γεμάτο μίσος για τους συνανθρώπους τους - τουλάχιστον για μια μεγάλη μερίδα αυτών. Χμ... δίκιο έχει, μωρέ. Όταν κάποιος αποκαλεί τους γκέι ηθικά απονευρωμένους, πλήρως χωματοποιημένους, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, άρρωστους ψυχικά επειδή χρησιμοποιούν λάθος τον κώλο τους είναι ένας άνθρωπος τίγκα στην αγάπη για το πλησίον του. Πώς μπόρεσα και τον παρεξήγησα; Μάλλον επειδή είμαι ηθικά απονευρωμένος και πλήρως χωματοποιημένος.

Η αγωγή θα εκδικαστεί στις 2 Φεβρουαρίου 2009. Μέχρι τότε, του προτείνω το εξής: εκτός από το επίμαχο εντιτόριαλ, δεν ρίχνει μια ματιά και στα άρθρα μας που εξηγούν με μεγάλα γράμματα και εικονίτσες ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχασθένεια; Δεν έχει ο μεσιέ Σεραφείμ κάνα φίλο, συνεργάτη, έστω ένα χριστιανό που περνάει τυχαία απέξω, να του κατεβάσει το DSM IV1, που ορίζει τι είναι ψυχασθένεια και τι όχι; Είναι κρίμα να γίνεται ρεζίλι στο πανελλήνιο επιμένοντας να μηρυκάζει τέτοιες επιστημονικές ανακρίβειες.

Προτείνω επίσης να κάνουμε όλοι μας έρανο, να μαζέψουμε λεφτά για να στείλουμε τον κύριο Σεραφείμ ξανά στη θεολογική σχολή, μπας κα μάθει επιτέλους τι σημαίνει χριστιανική αγάπη και μεγαθυμία. Ο χυδαίος και απάνθρωπος τρόπος που επιλέγει για να εκφράζεται εναντίον των γκέι έχει τόση σχέση με τα χριστιανικά διδάγματα όση ένα χρυσόψαρο με το βελονάκι. Δεν του αρέσουν οι γκέι; Έχει πρόβλημα με την ομοφυλοφιλία; Οκέι! Κι άλλοι παπάδες έχουν, αλλά κρατάνε τις απόψεις τους σεμνά για τον εαυτό τους ή φροντίζουν να τις εκφράσουν με τρόπο κόσμιο και συγχωρητικό, όχι με χυδαιότητα και εμπάθεια.

Γιατί τα βάζω μαζί του; Επειδή αυτά που λέει είναι απάνθρωπα και βλαβερά! Αυτό που κάνει ο κύριος Σεραφείμ έχει όνομα. Λέγεται ρητορική μίσους: σπέρνει μίσος και το μίσος που σπέρνει έχει συνέπειες. Τον ακούνε διάφοροι βραδύνοες ή έστω αδαείς και ύστερα πιστεύουν ότι δικαιολογημένα μισούν κι αυτοί τους γκέι και θέλουν να τους ξεκοιλιάσουν. Τον ακούνε οι γονείς και πετάνε το παιδί τους στον δρόμο ή απειλούν να το σκοτώσουν έτσι και δεν διορθώσει τη μεγάλη αρρώστια που το βρήκε. Τον ακούνε δάσκαλοι και δεν βοηθάνε τον γκέι μαθητή όταν του κάνουν τη ζωή αβίωτη οι συμμαθητές του. Τον ακούνε νέα γκέι παιδιά και πείθονται ότι πράγματι είναι άρρωστα, με τραγικές συνέπειες για την ψυχοσύνθεσή τους. Κι όλα αυτά επειδή ένας άσχετος ερμηνεύει επιλεκτικά τις Γραφές και επαναλαμβάνει επιστημονικές ανακρίβειες.

Το μίσος του κυρίου Σεραφείμ για τους γκέι τρέχει από τα μπατζάκια του και γι' αυτό γλιστράει σε ουκ ολίγα επικίνδυνα ατοπήματα. Τόση είναι η χολή για τους γκέι που δεν διστάζει να συνταχθεί αναφανδόν με τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς ενός φερόμενου δολοφόνου, αφού αναφέρει αβασάνιστα ότι ο Νίκος Σεργανιόπουλος είναι ο ίδιος υπαίτιος για τη δολοφονία του, επειδή πίεσε, τάχα μου, τον δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος, ο «ανίσχυρος» καημενούλης δολοφόνος ταράχτηκε γιατί δεν είναι «τέτοιος» και έτσι έριξε πεντακόσιες μαχαιριές για να αμυνθεί.

Άνθρωποι σαν τον κύριο Σεραφείμ θα ήταν απλώς μπαμπούλες για να δείχνουν οι γονείς και να φοβίζουν τα παιδάκια να τρώνε το φαΐ τους, αλλά δυστυχώς έχουν θεσμικό ρόλο και η βλάβη που προκαλούν είναι μεγαλύτερη από τη θυμηδία.

Φυσικά ο κάθε κύριος Σεραφείμ έχει δικαίωμα να λέει όποια βρωμιά θέλει για τους γκέι· σε δημοκρατία ζούμε. Μόνο που οφείλει να ξέρει ότι αφού επιλέγει τον δρόμο της λάσπης και του μίσους, θα εισπράττει τις αντιδράσεις που του αξίζουν από αυτούς που προσβάλλει τόσο βάναυσα.


1 Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών, Είναι το επίσημο εγχειρίδιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας που απευθύνεται σε ψυχιάτρους και αναφέρει διεξοδικά όλες τις κατηγορίες ψυχικών διαταραχών καθώς και τα κριτήρια για τη διάγνωσή τους. Το DSM IV είναι η τέταρτη έκδοσή του.

Πηγή: http://www.10percent.gr/stiles/h-gnwmh-tou-10/350--1-.html

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!