Την ύπαρξη διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία αρνήθηκε, με δηλώσεις του από την Ολλανδία, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι δηλώσεις του ρώσου προέδρου έγιναν στο Άμστερνταμ, εν μέσω διαμαρτυριών εναντίον του από ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων τη Δευτέρα.

Οι ακτιβιστές κάνουν λόγο για μαύρη λίστα με υποθέσεις όπου οι ρωσικές αρχές έχουν προβεί σε πράξεις έμπρακτων διακρίσεων κατά των ατόμων με μη ετεροφυλοφιλικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

«Στη Ρωσική Ομοσπονδία -για να είναι ξεκάθαρο σε όλους- δεν υφίσταται καμία παραβίαση ή καταπάτηση των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων», υπογράμμισε ο κ. Πούτιν.

«Οι άνθρωποι αυτοί απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως κάθε άλλος πολίτης της χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε τις πορείες «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας» για τα επόμενα 100 χρόνια, ενώ πρόσφατα το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη φάση νομοσχέδιο απαγόρευσης της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Η ομοφυλοφιλία έπαψε να αποτελεί αδίκημα στην ομοσπονδιακή Ρωσία μόλις το 1993.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!