Σε έρευνα που έγινε μεταξύ 18 και 23 Αυγούστου στον διαδικτυακό τόπο www.gayworld.gr οι επισκέπτες μας απάντησαν στην ερώτηση “Αν γινόντουσαν εκλογές το επόμενο Σαββατοκύριακο τι θα ψηφίζατε;” Πάνω από 300 άτομα απάντησαν στην έρευνα.
Η έρευνα του site απλά παρουσιάζει τις τάσεις της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής στην πρόθεση ψήφου των γκέι, λεσβιών και τρανς ψηφοφόρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το δημοφιλέστερο κόμμα ανάμεσα στους γκέι και τις λεσβίες με ποσοστό 31,56%. Βλέπουμε όμως τη δύναμή του να μειώνεται σταδιακά. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στην οπισθοχώρηση του κόμματος στο θέμα του πολιτικού γάμου, κάτι που είχε ως συνέπεια την αποχώρηση της Ευαγγελίας Βλάμη από την δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη. Τα δυο αυτά γεγονότα συντέλεσαν στην μείωση της δημοτικότητας του κόμματος στην κοινότητα.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Οικολόγοι–Πράσινοι με ποσοστό 21,89% (κάτι που μεταφράζεται σε 2% του εκλογικού σώματος). Μην εκπλήσσεστε! Η συνεχής παρουσία των Οικολόγων–Πράσινων στο Athens Gay Pride, η συνεχής υποστήριξη άνευ όρων των αιτημάτων της κοινότητάς μας και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ αλλά και της ΟΛΚΕ, καθώς και οι γνωστοί σε όλους μας ακτιβιστές που κατά καιρούς κατεβαίνουν στις εκλογές με τους συνδυασμούς των Οικολόγων–Πράσινων βοήθησαν το κόμμα να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα ανάμεσα στους γκέι και τις λεσβίες. Παραδείγματα γκέι και λεσβιών που συμμετείχαν σε προηγούμενους εκλογικούς συνδυασμούς των Οικολόγων–Πράσινων αποτελούν οι: Γιώργος Τσιτιρίδης (μέλος της Σύμπραξης κατά της Ομοφυλοφοβίας, Θεσσαλονίκη), Σοφία Σκουλίδη, Νίκος Μυλωνάς (πρόεδρος ΟΛΚΕ).

Τρίτο δημοφιλέστερο κόμμα είναι η κυβερνητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 14,67%. Εκπλησσόμαστε δυσάρεστα με το μεγάλο ποσοστό που παίρνει η Νέα Δημοκρατία. Δεν φτάνει που ο Νικήτας Κακλαμάνης (που είναι και ο ίδιος ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με μαρτυρίες Γρ. Βαλλιανάτου και Πάολας) αρνείται πεισματικά να δώσει την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας - Athens Gay Pride, ήρθε να προστεθεί στην όλη κατάσταση και το σύμφωνο συμβίωσης ετεροφυλόφιλων από τον κ. Χατζηγάκη. Παγκόσμια πατέντα πλήρους διάκρισης. Εμείς ως gayworld.gr θα φροντίσουμε να ενημερώνουμε συνεχώς για τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ, ώστε το ποσοστό αυτό να μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Τι κι αν ο Τάσος Αλιφέρης πάντρεψε το πρώτο λεσβιακό και πρώτο γκέι ζευγάρι. Τι κι αν ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε τηλέφωνο να τον συγχαρεί... Τι κι αν το κίνημα έστειλε την Μαρία Δαμανάκη για να δηλώσει την παρουσία του στο Athens Gay Pride 2008. Οι γκέι και οι λεσβίες θυμούνται ακόμα το σύμφωνο συμβίωσης που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Ένα σύμφωνο συμβίωσης που από τους γκέι ακτιβιστικούς κύκλους χαρακτηρίζεται ως σύμφωνο συμβίωσης-λάστιχο. Ένα σύμφωνο-κοροϊδία που σκοπό έχει την υφαρπαγή των ροζ ψήφων. Αμ, δε! Οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανς, έριξαν μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και η επιστροφή στο κίνημα που επί καιρό ΑΚΟΕ στήριξαν σύσσωμοι δεν φαίνεται να αποτελεί πραγματοποιήσιμο σενάριο, όχι μόνο στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει σύμφωνα με την δημοσκόπησή μας το 12,89% των προτιμήσεων της κοινότητας, κάτι που το κατατάσσει στην τέταρτη θέση.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε η αποχή με 8%.

Το ΛΑΟΣ λαμβάνει 3,56%.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, η οποία υποστηρίζει επίσης τα αιτήματα της κοινότητάς μας, και δηλώνει το παρόν της κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας λαμβάνει ποσοστό 2,67%.

Τελευταίο τερματίζει το ΚΚΕ με ποσοστό 1,78% (αγαπητή Λιάνα με έκπληξη διαπιστώσαμε τελικά ότι οι γκέι και οι λεσβίες δεν τρώνε πια κουτόχορτο...)

Αδιευκρίνιστη ψήφος 4%

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!