Ενας βραζιλιάνος λοχαγός συνελήφθη από τη στρατονομία μετά από συνέντευξη του στην οποία δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος κι επί δέκα χρόνια είχε σχέση με συνάδελφό του.

Ο λόγος για τον Μαρίνο Ντε Αράουζο, ο οποίος έγινε εξώφυλλο με το σύντροφό του στο περιοδικό Εpoca, και έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η στρατονομία περικύκλωσε το κτίριο του σταθμού, και περίμενε το λοχαγό για να τον συλλάβει.

Ο Αράουζο απουσίασε από τη μονάδα του πρόσφατα για λόγους υγείας, αλλά η ηγεσία του στρατού υποστηρίζει ότι τον συνέλαβε για λιποταξία και δεν τίθεται ζήτημα διακρίσεων.

Παρ όλο που φέτος στο Σάο Πάολο πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη στον κόσμο διαδήλωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, με τη συμμετοχή 3 εκατομμυρίων ανθρώπων, οργανώσεις ομοφυλόφιλων στη Βραζιλία αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα διακρίσεων και βίας.

Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι από το 1963 ως το 2007 υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, εξαιτίας των ερωτικών τους επιλογών. 

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα αναμένεται να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του πρώτου συνεδρίου στη Βραζιλία, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.