Πολλοί γάμοι ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι η αντίδραση των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων στην παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου να ελέγξει ποινικά τον δήμαρχο Τήλου εφόσον προχωρήσει στην τέλεση γάμου μεταξύ ομοφύλων.

Την ίδια ώρα, όμως, «απόβαση» στην Τήλο κάνουν τηλεοπτικά συνεργεία, αλλά και φίλοι των ομόφυλων ζευγαριών. Η παρέμβαση Σανιδά, με την οποία καλεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ρόδου να «προβεί στα νόμιμα» εφόσον ο δήμαρχος Τήλου κ. Τάσος Αλιφέρης τελέσει τους γάμους, φαίνεται να έχει κλονίσει την απόφαση του δημάρχου να προχωρήσει στις τελετές. Ο κ. Αλιφέρης, μιλώντας στα «ΝΕΑ», άφησε ανοικτό το θέμα εάν τα ζευγάρια πάνε στην Τήλο να μην τελέσει το γάμο, εφόσον προηγουμένως δεν εξασφαλιστεί η εγκυρότητά του!

Χθες στην εφημερίδα «Εποχή» δημοσιεύτηκαν αγγελίες για ακόμη τρεις γάμους ομοφύλων, εκτός από τους 2 που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο νησί των Δωδεκανήσων. Πρόκειται για αναγγελίες τέλεσης πολιτικών γάμων στα Γιάννινα, τη Λέσβο και τη Μαγνησία.

Όπως επισημαίνουν με δηλώσεις τους στα «ΝΕΑ» μέλη της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), «αυτή είναι η απάντησή μας στον κ. Σανιδά, ο οποίος δεν μπορεί να μας σταματήσει. Γάμοι θα γίνουν και όχι μόνο στην Τήλο».

Για τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν μέλη της ΟΛΚΕ, ετοιμάζεται «απόβαση» στην νησί της Δωδεκανήσου από ομοφυλόφιλους που θέλουν να δώσουν το «παρών» «σε μια ιστορική στιγμή για την κοινότητά τους», όπως επισημαίνουν, για την οποία «δεν φανταζόμαστε πως θα υπάρξει κάποια ακύρωση από πλευράς του δημάρχου», όπως αναφέρουν. Πάντως, τουλάχιστον για σήμερα, αναβάλλεται το ραντεβού του δημάρχου της Τήλου με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος θα τον ενημέρωνε για την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Ο δήμαρχος- που είναι και γιατρός- ενημέρωσε χθες τον εισαγγελέα ότι δεν μπορεί να μεταβεί σήμερα στη Ρόδο γιατί η άλλη γιατρός που υπηρετεί στην Τήλο ασθένησε και έφυγε και κατά συνέπεια το νησί δεν μπορεί να μείνει χωρίς γιατρό.

Πάντως και χθες ο κ. Αλιφέρης επέμεινε στην άποψη που διατύπωσε στα «ΝΕΑ» ότι «πρέπει να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα και η νομιμότητα της πράξης». Με νέες δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος της Τήλου υποστήριξε ότι πολλοί νομικοί διαφωνούν με την άποψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ παράλληλα επικαλέστηκε και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν απαγορεύει τους γάμους μεταξύ ομοφύλων. «Υπάρχει μια σύγχυση γύρω από το θέμα», τόνισε ο κ. Αλιφέρης. «Πρέπει να υπάρξει μια τεκμηριωμένη άποψη ώστε να μην αμφισβητείται η εγκυρότητα της πράξης. Δεν πρόκειται να κάνω τους γάμους για διαφημιστικούς σκοπούς», κατέληξε ο δήμαρχος της Τήλου.

Πάντως, για την πρωτοβουλία του δημάρχου Τήλου υπάρχουν και σφοδρότατες αντιδράσεις εκ μέρους κατοίκων του νησιού, αλλά και διαφόρων οργανώσεων Τηλίων από ολόκληρο τον κόσμο. Ο Σύλλογος Τηλίων της Αμερικής έστειλε επιστολή στον κ. Αλιφέρη με την οποία τον καλεί να ανακαλέσει την απόφαση αυτή «κι ας γίνει αυτός ο περιβόητος γάμος όπου αλλού, στη γενέτειρα ας πούμε των υποψηφίων και όχι στο νησί μας».

● Παρέμβαση μέσω του Διαδικτύου ώστε τελικά να πραγματοποιηθούν οι γάμοι στην Τήλο ξεκινούν και blogger οι προτρέπουν σε κινητοποίηση ενάντια στην παρέμβαση του κ. Σανιδά.

Πηγή: Τα Νέα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!