Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο δήμαρχος της Τήλου έχει αποδεχθεί να παντρέψει ζευγάρια ομοφυλοφίλων, διαβίβασε σήμερα έγγραφό του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, που αναφέρει ότι "από την κείμενη νομοθεσία γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων ούτε προβλέπεται, ούτε επιτρέπεται και συνεπώς μία τοιαύτη πράξη του δημάρχου δεν θα είναι μόνο άκυρη και ανίσχυρη αλλά θα είναι και παράνομη".

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει αναφορά στο άρθρο 21 του Συντάγματος που προστατεύει την οικογένεια και τον γάμο. Στο έγγραφο σημειώνεται ακόμα ότι ο δήμαρχος, ο οποίος θα δεχθεί δήλωση περί συνάψεως γάμου, μεταξύ ομοφυλοφίλων, παραβιάζει το υπό του νόμου και ειδικότερα το άρθρο 21 του Συντάγματος και του άρθρου 1367 του αστικού κώδικα προβλεπόμενο καθήκον, συνεπώς καταλήγει ο κ. Σανιδάς "σε περίπτωση που ο δήμαρχος Τήλου δεχθεί δήλωση περί τελέσεως γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων παρακαλούμε για την ενέργεια των νομίμων".

Στην Τήλο ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων
Ανακοίνωση με την οποία υπεραμύνεται της απόφασης του να προχωρήσει σε γάμους ομοφυλοφίλων εξέδωσε ο δήμαρχος Τήλου κ. Αναστάσιος Αλιφέρης, κατηγορώντας για υποκρισία αυτούς τους οποίους έχουν αντιδράσει στο συγκεκριμένο θέμα.

« Η Δημοκρατία σημαίνει σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματα του, που ο πυρήνας τους είναι η αυτοδιάθεση των ατόμων που συγκροτούν την κοινωνία και η ελευθερία τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος Τήλου.

Στην ίδια ανακοίνωση ο δήμαρχος Τήλου κάνει αναφορά στην Σαπφώ και τον Αλκιβιάδη επισημαίνοντας πως αν αυτοί οι επιφανείς Έλληνες ζούσαν στην σύγχρονη Ελλάδα θα ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Πηγή: ΑΠΕ
/ www.forthnet.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!