Ένα δεύτερο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, αυτή την φορά για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, μπήκε στο τραπέζι των συζητήσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ειδική ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί τις σχετικές ρυθμίσεις, που έχουν ήδη ζητήσει οι σύλλογοι των ομοφυλοφίλων και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Με ενδιαφέρον περιμένουν όλοι την αντίδραση της Εκκλησίας, η οποία έχει ήδη αντιδράσει έντονα στο σύμφωνο συμβίωσης των ετερόφυλων ζευγαριών.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση ανάβει το «πράσινο φως» για τα κληρονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Η ρύθμιση δεν ανοίγει τον δρόμο για γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ωστόσο κρίνεται ως ένα υπαρκτό κοινωνικό ζήτημα, που πρέπει να επιλυθεί. Όπως δήλωσε άλλωστε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης «δεν υπάρχει ουδεμία πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης, να συμπεριφερθεί με βάση αποκλεισμούς και διακρίσεις προς οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, για οποιοδήποτε λόγο». Εκπρόσωποι πάντως ομοφυλοφιλικών σωματείων τονίζουν, ότι διεκδικούν το δικαίωμά τους στον πολιτικό γάμο.
 
Από την πλευρά της η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, ενώ εκπρόσωποί της κατηγορούν την Πολιτεία, ότι μέσω του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης επιχειρεί να προσεγγίσει και το θέμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Ήδη η ομάδα εργασίας που έχει συστήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, μελετά την διεθνή πρακτική, αλλά και το εγχώριο νομικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Πηγή: ALPHA TV

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!