Αυτολογοκρισία ΣΙΓΜΑ στη νέα σειρά “Καταιγίδα”

Για άλλη μια φορά παρατηρούμε φαινόμενα λογοκρισίας σε ότι αφορά σε οτιδήποτε ΛΟΑΤΙ που δεν παρουσιάζεται με τον «αποδεκτό» από τους ιθύνοντες, τρόπο της καρικατούρας. Για άλλη μια φορά, ένα κανάλι επιλέγει να κόψει, και να αλλάξει, σενάρια και σκηνές, με τρόπο που ουσιαστικά εκδηλώνει ψευδοπουριτανισμό για την Κυπριακή κοινωνία, υπονοώντας ότι η παραμικρή ερωτική έλξη μεταξύ δύο ατόμων ΛΟΑΤΙ είναι κατακριτέα και δεν πρέπει να προβάλλεται.

Κινήσεις του είδους είναι, εκτός από αστείες και βαθιά σκοταδιστικές, και ακολουθούν νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών τις οποίες η κοινότητα ΛΟΑΤΙ πάλεψε πολύ σκληρά για να αποβάλει από την Κυπριακή κοινωνία. Εν μέρει τα έχουμε καταφέρει και αυτό αποδεικνύεται με τη συμμετοχή του ευρύτερου κοινού αλλά και σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, στην ετήσια Πορεία Υπερηφάνειας (Pride) που διοργανώνουμε.

Τέτοιες ενέργειες όμως προκαλούν όχι μόνο απογοήτευση, αλλά και αδικούν την Κυπριακή κοινωνία , η οποία για κάποιους φαίνεται ότι χρειάζεται ντάντεμα.

Μας λυπεί πολύ η απόφαση αυτολογοκρισίας από την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, αφού το ίδιο κανάλι δέχτηκε να προωθήσει αφιλοκερδώς τα φιλμάκια προώθησης της φετινής Πορείας Υπερηφάνειας Κύπρου. Θυμίζουμε πως σε ένα από αυτά παρουσιαζόταν μάλιστα και ο Ανδρέας Φυλακτού, ο οποίος μαζί με τον Ανδρέα Ορφανίδη υποδύονται 2 γκέι άτομα στη σκηνή που λογοκρίθηκε.

Προτού τοποθετηθούμε και επίσημα, θα θέλαμε να έχουμε την άποψη της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης επί του θέματος, στην οποία έχουμε ήδη αποστείλει την πιο κάτω επιστολή:

Προς Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου
κ. Ανδρέα Πετρίδη, Πρόεδρο

Αγαπητέ κ. Πετρίδη

Θέμα: Αυτολογοκρισία ΣΙΓΜΑ στη νέα σειρά “Καταιγίδα”

Επικοινωνώ μαζί σας λόγω του ότι έπεσε στην αντίληψη μας πως λογοκρίθηκε σκηνή από την νέα σειρά “Καταιγίδα” που προβάλει το κανάλι ΣΙΓΜΑ σε σενάριο Γιώργου Μουσκοβία και σκηνοθεσία Σταύρου Ποταμάρη, η οποία περιείχε φιλί μεταξύ δύο ανδρών πρωταγωνιστών.

Δεδομένου ότι κάθε φορά που μια τηλεοπτική σειρά περιέχει νύξη για ερωτική έλξη μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου, και ειδικά όταν υπάρχει η οποιαδήποτε επαφή, τα κανάλια λογοκρίνουν τη σκηνή προς αποφυγή χρηματικού προστίμου που τυχόν τους επιβληθεί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, θα θέλαμε να ζητήσουμε την επίσημη θέση σας επί του θέματος, ούτως ώστε να αντιληφθούμε ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό και κατά πόσο η Αρχή χρησιμοποιείται από τα κανάλια ως δικαιολογία και προς απόκρυψη του δικού τους συντηρητισμού.

Κινήσεις του είδους είναι, εκτός από αστείες και βαθιά σκοταδιστικές, και ακολουθούν νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών τις οποίες η κοινότητα ΛΟΑΤΙ πάλεψε πολύ σκληρά για να αποβάλει από την Κυπριακή κοινωνία. Εν μέρει τα έχουμε καταφέρει και αυτό αποδεικνύεται με τη συμμετοχή του ευρύτερου κοινού αλλά και σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, στην ετήσια Πορεία Υπερηφάνειας (Pride) που διοργανώνουμε. Όμως, τέτοιες ενέργειες προκαλούν όχι μόνο απογοήτευση, αλλά και αδικούν την Κυπριακή κοινωνία, η οποία έχει προχωρήσει και ξεπεράσει συμπεριφορές του είδους.

Με γνώση και την θέση που εσείς ο ίδιος διατυπώσατε από τον Μάιο του 2012 στη Δημόσια Συζήτηση για τα Δικαιώματα και Διακρίσεις των ΛΟΑΤΙ προσώπων στην Κύπρο, εκ μέρους της Αρχής, σας ζητώ όπως επιληφθείτε του θέματος και όπως ενημερώσετε τα κανάλια για τον σωστό τρόπο που οι οποιεσδήποτε σκηνές μπορούν να παρουσιάζονται, χωρίς διακρίσεις.

Αναμένουμε την θετική σας απάντηση.

Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!