Δελτιο Τυπου

26 Ιουνίου 2015

Συμφωνο Συμβιωσης: θλιβερή η εικονα που προκλήθηκε στη Βουλη από τους γνωστους βουλευτες

Η συζήτηση αναφορικά με το Νομοσχέδιο του Συμφώνου Συμβίωσης συνεχίστηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου και την Πέμπτη 25 Ιουνίου στη Βουλή, όπου οι παρευρισκόμενοι έγιναν μάρτυρες καταστάσεων που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες. Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών Εσωτερικών και Νομικών, μαζί με πολυάριθμες οργανώσεις και φορείς που κλήθηκαν για να εκφράσουν τις απόψεις τους, έφτασαν ήδη τις τέσσερις σε αριθμό, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί και Πέμπτη την 1η Ιουλίου. Σημειώνεται ότι συζήτηση με οργανώσεις και φορείς έγινε και πέρσι, με πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών τότε, σε μορφή δίμηνης δημόσιας ανοιχτής διαβούλευσης, ενώ το θέμα συζητείται εδώ και ένα χρόνο από διακομματική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, κ Πανίκος Σταυριανός, ζήτησε από τις παρευρισκόμενες οργανώσεις και φορείς να εξηγήσουν αν η στήριξή τους προς το Σύμφωνο Συμβίωσης που εξέφρασαν την περασμένη βδομάδα, προέκυψε μετά από ανοιχτή διαβούλευση με όλα τα μέλη τους ή αν ήταν απόφαση που λήφθηκε αποκλειστικά μεταξύ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους! Ζήτησε, μάλιστα, από την Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου να στείλει το Καταστατικό της στους Βουλευτές για να το κοιτάξουν!

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, κ. Σωτήρης Ν. Σαμψών (ΔΗΣΥ), απάντησε πως, ο τρόπος που οι οργανώσεις λαμβάνουν αποφάσεις δεν αφορά την Βουλή ενώ μετά από διαμαρτυρίες της Accept αναφορικά με την αποστολή του καταστατικού της οργάνωσης, επενέβηκε λέγοντας πως η οργάνωση δεν χρειάζεται να απολογηθεί σε κανέναν βουλευτή για οτιδήποτε και ρώτησε τον κ. Σταυριανό τι ακριβώς ήθελε να διευκρινίσει με αυτό το αίτημα, πριν ο τελευταίος αποσύρει το θέμα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε μια εμφανή προσπάθεια να προκαλέσει περεταίρω καθυστέρηση, ζήτησε από όλα τα Υπουργεία να στείλουν μια "μελέτη κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων" που πιθανόν επιφέρει η εφαρμογή του νομοσχεδίου! Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Άθεων, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο αίτημα, απάντησε πως το Σύμφωνο Συμβίωσης αφορά σε Ανθρώπινα Δικαιώματα και δεν εξαρτάται από τις οποιεσδήποτε πραγματικές ή φανταστικές επιπτώσεις στην κοινωνία ή την οικονομία, ενώ αναρωτήθηκε, με την ίδια λογική τί θα έκανε το κράτος αν υπήρχε έρευνα που να λέει πως θα ήταν πιο οικονομικό να σκοτώνουμε εγκληματίες αντί να τους φυλακίζουμε.

Σε ερωτήσεις των Βουλευτών κ Σταυριανού και κ Χατζηγιάννη, για πιθανές "ψυχοσωματικές" επιπτώσεις σε παιδιά που τεκνοθετούνται από ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε ο Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων και ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου, ξεκαθαρίζοντας πως εκείνο που αξιολογείται στις περιπτώσεις τεκνοθεσίας είναι η ικανότητα του ατόμου να ασκήσει το ρόλο του γονέα, και οποιοδήποτε άλλο κριτήριο αποτελεί διάκριση. Ο Σύνδεσμος Κοινωνιολόγων ανέλαβε να αποστείλει επιστημονικές έρευνες στους βουλευτές που το ζήτησαν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε επιπλέον ανησυχίες για τη ψυχική υγεία παιδιών που τεκνοθετούνται από ομόφυλα ζευγάρια, σε σχέση με τα παιδιά που τεκνοθετούνται από ετερόφυλα ζευγάρια. Σε παρέμβασή του, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, κ. Σαμψών, ξεκαθάρισε τη διαφωνία του με τη θέση του κ Σταυριανού πως ένα ομόφυλο ζευγάρι είναι εκ προοιμίου χειρότεροι γονείς από ένα ετερόφυλο ζευγάρι, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι τελευταίες υποθέσεις κακοποιήσεων στη δημοσιότητα που αφορούν ως επί το πλείστον ετεροφυλόφιλους.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, κ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, έθιξε τη θέση που εκφράστηκε σε προηγούμενες συζητήσεις αναφορικά με την ενδεχόμενη αύξηση διαζυγίων και την κατά συνέπεια διάβρωση του θεσμού της οικογένειας και του κοινωνικού ιστού , σχολιάζοντας ότι η αυτό δεν μπορεί να ευσταθεί αφού το ποσοστό διαζυγίων είναι ήδη μεγάλο.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε και την Πέμπτη με την κατά άρθρον συζήτηση. Κατά την διάρκεια της συζήτησης συγκεκριμένοι βουλευτές, στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν καθυστερήσεις και αναταραχή, διέκοπταν με φωνές επιχειρώντας να επαναφέρουν θέματα που έχουν ήδη συζητηθεί και απαντηθεί.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά για την ονομασία του Νομοσχεδίου, για την οποία επιφυλάξεις παρατέθηκαν τόσο από την ίδια την οργάνωση όσο και από την Νομική Υπηρεσία, τον  Δικηγορικό Σύλλογο αλλά και άλλους. Ο κ Σταυριανού (ΑΚΕΛ) ζήτησε να επιστρέψει το νομοσχέδιο στο Υπουργείο και τη Νομική Υπηρεσία αφού με την αλλαγή του ονόματος αλλάζει και η φιλοσοφία του. Οι συμπρόεδροι κ Σαμψων και ο κ Λαμάρης υπογράμμισαν πως η ονομασία του νομοσχεδίου δεν είναι αυτή που καθορίζει την φιλοσοφία του, αλλά το αντίθετο δίνοντας τον λόγο στους λειτουργούς  του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι υπογράμμισαν πως δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψει το νομοσχέδιο στο Υπουργείο αφού αυτό σωστά αποδίδει την φιλοσοφία που το ίδιο το Υπουργείο ήθελε να αποδοθεί στο νόμο. Στόχος του Υπουργείου, επιβεβαίωσαν, είναι ρύθμιση των σχέσεων των ζευγαριών ανεξαρτήτως φύλου και χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, τόσο λόγω κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και για λόγους Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό άλλωστε στηρίχτηκε και από την κοινωνία των πολιτών.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, κ Τέλης Μισός, εξαπέλυσε δριμύτατες κατηγορίες για σκοπιμότητες και προχειρότητες στη ψήφιση του νομοσχεδίου και για προσπάθεια αυτό να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες αφού φάνηκε “πως κάποιοι βουλευτές προσέτρεχαν κρυφίως στο Υπουργείο” χωρίς να ερωτηθούν τα κόμματα. Σε αυτό απάντησε ο κ. Λαμάρης τονίζοντας πως “τίποτε δεν έγινε κρυφίως” και πως το νομοσχέδιο ξεκίνησε να συζητείται από την προηγούμενη Κυβέρνηση αφήνοντας αιχμές πως κάποιοι άλλοι το σταματούσαν από το να έρθει στη Βουλή. Υπογράμμισε πως τα κόμματα είχαν στείλει βουλευτές στο Υπουργείο για να συζητήσουν το νομοσχέδιο επίσημα, άσχετα αν το ΔΗΣΥ επέλεξε να στείλει άλλο Βουλευτή από τον κ. Μισό. Σε αυτό το σημείο επενέβηκε και  η βουλευτής της ΕΔΕΚ, κ Ρούλλα Μαυρονικόλα, σημειώνοντας πως όλα τα κόμματα επίσημα έλαβαν μέρος στις συζητήσεις της διακομματικής επιτροπής που συστάθηκε για το νομοσχέδιο τονίζοντας πως ο ΔΗΣΥ ήταν το μόνο κόμμα που είχε δύο βουλευτές να το εκπροσωπούν στην επιτροπή. Υπενθύμισε τέλος πως η διακομματική επιτροπή ήταν σε επικοινωνία με το Υπουργείο για ένα χρόνο και υπήρξε αρκετή προετοιμασία για το νομοσχέδιο.

Στη συνέχεια οι κύριοι Μισός και Ανδρέας Θεμιστοκλέους (ΔΗΣΥ) προσπάθησαν με φωνασκίες να εξαναγκάσουν τη λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας να δηλώσει ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι στην ουσία γάμος. Η ίδια εξήγησε πως το νομοσχέδιο είναι στο πνεύμα που ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών και κατ’ επέκταση, η ίδια η κυβέρνηση.

Στο σημείο αυτό, η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου χαιρετίζει τη στάση που διατήρησαν οι εκπρόσωποι των διαφόρων Υπουργείων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι, εκ μέρους τη κυβέρνησης, ξεκαθάρισαν επανειλημμένα τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Στη συνέχεια ο κ Μισός, μάλιστα, λογομάχησε με τον βουλευτή κ Νίκο Τορναρίτη, ο οποίος εκπροσωπούσε στη συζήτηση τον επίσημο ΔΗΣΥ επιβεβαιώνοντας τη θέση του κόμματος υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης, γεγονός που οδήγησε τον κ Μισό να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα για αρκετή ώρα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, κ Ρίκκος Μαππουρίδης, προσπάθησε να περάσει το μήνυμα πως τα ομόφυλα ζευγάρια δεν πρέπει να θεωρούνται οικογένεια στα μάτια του νόμου, παραβλέποντας σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας διαγραφή της παραγράφου του νομοσχεδίου που αναφέρει ρητά  πως τα άτομα που εισέρχονται σε Σύμφωνο Συμβίωσής θεωρούνται σύζυγοι για όλους τους νόμους της Δημοκρατίας. Η παρέμβαση του κ Μαππουρίδη οδήγησε σε περαιτέρω συζητήσεις και ανάγκασε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, κ. Λαμάρη, να ζητήσει από όλους τους παρευρισκόμενους να αποχωρίσουν για να παραμείνουν στην αίθουσα μόνο οι βουλευτές.

Η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου θεωρεί λυπηρό το γεγονός ότι, οι ελάχιστοι βουλευτές που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο λόγω προσωπικών ιδεοληψιών τους, δεν αποδέχονται τα αυτονόητα που αποτελούν αδιαπραγμάτευτα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών. Παράλληλα, σημειώνει το οξύμωρο της υπόθεσης, όπου η Κυβέρνηση υιοθετεί μια ξεκάθαρη γραμμή υπέρ της ρύθμισης των σχέσεων ζευγαριών ανεξαρτήτως φύλου, όπως αυτή καθορίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, αλλά το κυβερνών κόμμα ανέχεται αριθμό βουλευτών του να συμπεριφέρονται και να προσβάλλουν με αυτό τον τρόπο. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ Αβέρωφ Νεοφύτου, πάντως διευκρίνισε με σαφήνεια σε παρέμβαση του για το θέμα το απόγευμα της ίδιας μέρας, πως το κόμμα του είναι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και παράλληλα, πως οι βουλευτές του κόμματος έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν επί του θέματος, χωρίς αυτό να αντικατοπτρίζει την επίσημη θέση του ΔΗΣΥ.

Η οργάνωσης, τέλος, θεωρεί εντελώς αντι-εποικοδομητικό πως  ενώ οι ίδιοι οι βουλευτές κάλεσαν πλειάδα οργανώσεων και φορέων για να τους συμβουλέψουν για την στάση της κοινωνίας, αγνοούν επιδεικτικά τις θετικές θέσεις που διατυπώθηκαν αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης από όλους, πέραν της Εκκλησίας. Οι προσδοκίες ορισμένων Βουλευτών, πως η αντίδραση της κοινωνίας θα τους δικαίωνε, διαψεύστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Παρόλα αυτά οι ίδιοι επιμένουν να φωνάζουν και να προβάλλουν επιχειρήματα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του κ Θεμιστοκλέους, που ο ίδιος ζήτησε την παρέμβαση της  Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, κ. Λήδας  Κουρσουμπά, αλλά επέλεξε να αγνοήσει παντελώς τις θέσεις της όταν αυτές κατέρριψαν τις δικές του.

Η Accept εκφράζει την πεποίθηση ότι οι Πρόεδροι των Επιτροπών Εσωτερικών κ. Λαμάρης και Νομικών κ. Σαμψών δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί μια κατάσταση που επιβεβαιώνει τις προσπάθειες των συγκεκριμένων βουλευτών να κρατήσουν το θέμα ανοιχτό επ‘ άπειρον και θεωρεί ότι θα καταφέρουν την ολοκλήρωση της κατά άρθρον συζήτησης εντός των πλαισίων της επόμενης συνεδρίασης για να μπορέσει επιτέλους το νομοσχέδιο να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές του σώματος.

Accept – ΛΟΑΤ ΚύπρουPress Release

26 June 2015

Civil Partnership: Sad Picture Caused in The Parliament by the Usual MP’s

The debate on the Civil Partnership Bill continued on Wednesday 24th and Thursday 25th of June in the Cyprus Parliament, when participants witnessed situations reminiscent of past decades. The joint meetings of the Parliamentary Committees of Internal and Legal Affairs have already reached four in number while a fifth meeting has now been scheduled for the 1st of July. It should be noted that the positions of numerous organisations and other institutions, called to attend the meetings, were also heard last year during a two-month long public consultation, following an invitation by the Ministry of Interiors. The Bill has also been discussed for a year in a cross-party commission in which representatives of all parliamentary parties took part.

During Wednesday's meeting, AKEL MP, Panikos Stavrianos, asked the attending organisations and bodies to explain whether their support towards the Civil Partnership Bill expressed during the previous week, came following an open consultation of the organisations with all their members or if it was a decision taken solely among the members of their Boards! Mr. Staviranos even asked from Accept-LGBT Cyprus to forward the organisation’s Constitution to the MP’s for a review!

The Chairman of the Legal Parliamentary Committee, Mr Sotiris Sampson (DISY), responded that the way organisations take decisions is of no concern to the House while following the protests of Accept’s representative questioning the need to forward the organisation’s Constitution, Mr Sampson intervened saying that the organisation did not need to apologise to any Member for anything and asked Mr. Stavrianos what exactly was the reason for this request before the latter withdraw the issue.

DISY MP, Dr. Kyriakos Hatzigiannis in an apparent attempt to cause further delay to the Bill, asked all attending Ministries to send a “study of social and economic effect” that may arise from the application of the Bill! The representative of the Cyprus Atheists, commenting on this request, noted that the Civil Partnership concerns human rights and as such it is not dependent on any real or perceived impact on the society or the economy. He went on to wonder what the State would do if, by the same logic, there was research saying that it would be cheaper to kill criminals rather than jail them.

Answering questions by MPs Mr. Stavrianou and Mr. Hadjigiannis regarding possible 'psychosomatic' impact to children adopted by same-sex couples, the Pancyprian Association of Psychologists and the Association of Psychologists of Cyprus, made it clear that what is evaluated in adoption cases is the individual's ability to assume the role of the parent, and any other criterion would be discriminatory. The Sociological Association undertook to send to MP’s scientific research, clarifying that there aren’t any additional concerns regarding the mental health of children adopted by same-sex couples, compared with children adopted by heterosexual couples. In his intervention, the President of the Commission of Legal Affairs, Mr. Sampson, made his own disagreement clear, regarding the position of Mr. Stavrianou, saying that he doesn’t regard a homosexual couple as worse parents than a heterosexual couple from the outset, especially given that in the recent abuse cases that surfaced lately, primarily heterosexuals where involved.

AKEL MP, Ms Irene Charalambidou, commented on the position expressed in the previous meeting regarding the possible increase in divorces, following the introduction of the Civil Partnership, and consequently the corrosion of the institution of family and the social fabric, commenting that this cannot be correct since the divorce rate is already very high.

The meeting continued on Thursday with a debate over the Bill articles. During the discussion, certain members, in their attempt to cause delays and turmoil, interrupted with shouting bringing to the table issues that had already been discussed and answered.

In particular, the discussion started with a reference to the name of the Bill, for which reservations were put forward not only by Accept but also from the Legal Service, the Cyprus Bar Association and others. Mr. Stavrianos (AKEL) requested for the Bill to be returned to the Ministry and the Legal Service since with the change of the name its philosophy would also change thus more discussion would be needed. The co-chairs Mr. Samson and Mr. Lamaris emphasised that the name of the bill is not what defines its philosophy, but the opposite, giving the floor to officers of the Ministry of Interiors who stressed that there is no need for the Bill to return to the Ministry as it has the proper philosophy that the Ministry itself wanted it to have. They confirmed that the aim of the Ministry is the regulation of the relations of couples regardless of gender and without discrimination on grounds of sexual orientation, both due to social justice, but also for the sake of human rights. That was also supported by the civil society.

DISY MP, Mr Tellis Misos, unleashed severe accusations of expediency and sketchiness in the passage of the Bill and an effort to summarily pass it through parliament after it appeared “that some MP’s were attending secretive Ministry meetings” without consulting the parties. On this, Mr. Lamaris replied stressing that “nothing was done secretly” and that the Bill began to be discussed by the previous government leaving spikes that others were responsible for an effort to stop it from coming to the Parliament. He underlined that the parties had sent deputy Members to the Ministry to discuss the Bill, and was beside the point if DISY chose to send an MP other than Mr. Misos. At this point EDEK MP, Roulla Mavronikola, intervened noting that all parties officially took part in the discussions in the cross-party committee that was set up to discuss the Bill and stressed that DISY was the only party that had two MPs representing it in the committee. Finally she reminded everyone that the cross-party committee was in direct talks with the Ministry for a year and there has been enough preparation for the Bill since.

Mr Misos and Mr Andreas Themistocleous (DISY) then, shouting, tried to force the officer of the Legal Service to indicate that the Civil Partnership essentially equates to marriage. She explained that the Bill is in the spirit requested by the Interior Ministry and by extension, the Government itself.

At this point, Accept-LGBT Cyprus welcomes the attitude maintained by representatives of the various Ministries particularly that of the Ministry of Interiors, who, on behalf of the Government, repeatedly made the philosophy of the Bill clear to all.

Mr. Misos then wrangled with DISI MP Mr Nikos Tornaritis, who, as the party spokesman, represented the official DISY position confirming that the party is in favour of the Civil Partnership, something that led Mr. Misos to withdraw from the room in protest for quite some time.

DISY MP, Mr. Rikkos Mappouridis, tried to pass on the message that same-sex couples should not be considered a family in the eyes of the law, disregarding the relevant decision of the European Court of Human Rights, requesting deletion of the paragraph of the Bill that explicitly says people who enter the Civil Partnership are considered spouses for all laws of the Republic. The intervention of Mr. Mappouridis led to further discussions and forced the Chairman of the Committee of Internal Affairs, Mr Lamaris, to ask all participants to leave and only MP’s to remain in the room.

Accept-LGBT Cyprus considers it regrettable that the few Members who oppose the Bill due to personal ideals, do not accept the obvious, which is non-negotiable human rights of all citizens. At the same time, it notes the contradiction of the situation, where the Government adopts a clear line in favour of regulating the relations of couples irrespective of sex, as defined by the Ministry of Interiors in the proposed bill, but at the same time the ruling party itself tolerates some of its members behaving and offending others in this way. The President of DISY Mr. Averof Neophytou himself, however, made it clear during an intervention on the matter in the afternoon of the same day, that the party is in favour of Civil Partnership and at the same time party MPs have the right to voice their personal views on the issue, without those reflecting the official position of DISY.

The organization, finally, considers it completely counter-constructive, that while MPs themselves called a multitude of organisations and institutions to advise them regarding the attitude of society, they are now ignoring their positions as they were overall positive, with the notable exception that of the Church of Cyprus. The expectations by some MPs, that society would vindicate them, in the end faltered them in the most unequivocal manner. In spite of this they still insist on shouting and arguing offending our intelligence. A typical example is the case of Mr Themistokleous, who requested the intervention of the Commissioner for Rights of the Children, Mrs Leda Koursoumba, but then chose to completely ignore her position as it was bringing down his own views.

Accept is convinced that the Chairmen of the Parliamentary Committees for Legal Affairs, Mr. Sampson, and Internal Affairs, Mr. Lamaris, will not allow the continuation of a situation that confirms that the efforts of some MPs is to keep the issue open indefinitely. It believes the Chairmen will manage to complete the discussion for each article during the next meeting so as to finally allow the Bill to reach the Plenary of the House of Parliament for approval, before the summer recess of the House.

 

Accept – LGBT Cyprus

Σχόλια  

#1 Bridget 27-11-2017 21:49
I have checked your blog and i've found some duplicate content, that's why
you don't rank high in google, but there is a tool that can help you to create 100% unique
content, search for; Boorfe's tips unlimited content

my site - DeanSmall: https://Peggy055.blogspot.com
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!