Αθήνα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

τον Πρόεδρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Κον Αλέκο Αλαβάνο

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο,

Με την παρούσα ανοικτή επιστολή – δελτίο τύπου μας, σας ζητούμε να διασαφηνιστεί η θέση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε σχέση με τον γάμο ομοφύλων.

Η αφορμή για την παρούσα επιστολή είναι οι δηλώσεις του βουλευτή του Συ.Ριζ.Α. κυρίου Ψαριανού σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Σταύρου Θοδωράκη, «Πρωταγωνιστές». Συγκεκριμένα ο κύριος Ψαριανός είπε:

«Είναι απόλυτο το δικαίωμα να διαλέγει με ποιον θα το κάνει. Δηλαδή προς Θεού. Αλλά όχι να μάς αυτώσουνε κιόλας. Υπάρχει ένας ρεβανσισμός. Μέσα στα μέσα, τηλεοράσεις κ.λπ., άμα δεν είσαι και λίγο γκέι, τον πούλο, σε κόβουνε». (Η δήλωση είναι αναδημοσιευμένη και στα Νέα της 26/9/2007).

Προεκλογικά δε, ενθυμούμαστε, την απάντηση του Συ.Ριζ.Α. στο ερωτηματολόγιο της Διεθνούς Αμνηστίας, στο οποίο υπήρχε ερώτηση για τις σχέσεις ομοφύλων, στην οποία ο Συ.Ριζ.Α. απάντησε ότι μετά τις εκλογές (γιατί άραγε μετά;) το κόμμα σας θα επεξεργαστεί πρόταση για τον γάμο ομοφύλων.

Επίσης προεκλογικά ο κύριος Παπαγιαννάκης, ιστορικό στέλεχος του Συ.Ριζ.Α., δήλωσε σε ερώτηση της Ελευθεροτυπίας (15/9/2007) είναι υποστηρικτής του γαλλικού σύμφωνου συμβίωσης  (PACS). Στο ίδιο άρθρο της Ελευθεροτυπίας η κυρία Δούρου, υποψήφια βουλευτής του Συ.Ριζ.Α. υποστηρίζει τον γάμο ομοφύλων καθώς και την υιοθεσία και την ομογονεϊκότητα. Ο δε κύριος Τσίπρας, ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είχε υποστηρίξει τον γάμο ομοφύλων.

Αγαπητέ κύριε Αλαβάνο, επειδή με όλες αυτές τις διαφορετικές δηλώσεις προκαλείται σύγχυση για την θέση του Συ.Ριζ.Α. για το επίμαχο αυτό θέμα για την ομοφυλοφιλική, λεσβιακή και τρανσέξουαλ κοινότητα, σας καλούμε προσωπικά ως Πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α.  να πάρετε επισήμως θέση με σαφήνεια στα εξής:

1)     Ποιά είναι η επίσημη θέση σας για τον γάμο ομοφύλων.

2)     Ποιά είναι η επίσημη θέση σας για την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφύλων και την ομογονεϊκότητα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για την Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα
Η Γενική Γραμματέας
Μαρίνα Γαλανού

Επικοινωνία: Τηλ. 210.8826600

Φαξ. 210.8826898

Κιν. 6949295041

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημ: Το www.gayworld.gr παραθέτει και φωτογραφία από το φετινό Athens Pride στην οποία απεικονίζετε το πανό της Νεολαίας Συνασπισμού.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

Hot Live webcam Gay chat!